INFO Servis, Sport

Međunarodni bokserski spektakl uskoro u našem gradu: „Kikindska zlatna rukavica“ 10. i 11. decembra

Bokserski savez Srbije donirao je Omladinskom bokserskom klubu Kikinda bokserske rukavice i obezbedio rekonstrukciju postojećeg bokserskog ringa. Naš grad će 10. i 11. decembra biti domaćin bokserskog spektakla, međunarodnog turnira „Kikindska zlatna rukavica“.

Nakon nedavno održanog Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu, gde je posle 26 godina osvojena medalja za našu zemlju na ovom velikom takmičenju, u planu je razvoj ovog sporta širom Srbije, rekao je danas prilikom posete našem gradu Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije:

Kikinda ima zaista dugu tradiciju u voom sportu, a Bokserski klub ima svoje dobre rezultate, a sada ima i olimpijsku nadu, Sara Škapik. Ovaj klub je svojim rezultatima zaslužio da bude podržan. Veoma je važna i podrška lokalne samouprave  jer bez te saradnje klubovi ne mogu da funkcionišu. Klubu smo uručili donaciju bokserskih rukavica, kao i rekontsrukciju ringa, a dogovorili smo i održavanje velikog međunarodnog turnira 10. i 11. decembra „Kikindska zlatna rukavica“ – rekao je Borovčanin. 

Milan Škapik iz OBK Kikinda zahvalio je Bokserskom savezu Srbije na donaciji i lokalnoj samoupravi na velikoj podršci tokom godina, i podsetio da se turnir „Kikindska zlatna rukavica“ održava još od davne 1975. godine:

Jedno vreme, zbog finansijskih sredstava, „Zlatna rukavica“ je bila samo jednodnevna revija, pa će sada. zahvaljujući podršci grada i Bokserskog saveza, ponovo biti turnir. Iz našeg grada potekla je i „Vojvođanska zlatna rukavica“, održana prvi put u našem gradu 1983. godine, a Kikinđani su je dva puta osvajali – rekao je Škapik. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da OBK „Kikinda“ ima ozbiljnu tradiciju, dugu nekoliko decenija i mngoo dobrih rezultata:

Grad će, kao što smo početkom godine i obećali, pomoći klubu i u narednim sezonama. Dogovorili smo i povećanje određenih sredstava, a angažovaćemo i stručni kadar, kako bismo pomogli razvoju boksa. Donacija će veoma značiti klubu, a sigurni smo da će tu biti još mnogo talenata, kvalitetnih boraca i olimpijskih nada. Očekujemo da će „Kikindska rukavica“ okupiti veliki broj učesnika i da će sugrađani uživati u bokserskom spektaklu – rekao je Lukač. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!