Marko Koldanov još jednom sjajan na ultramaratonu: Drugi u svojoj starosnoj kategoriji, osmi u apsolutnoj

Naš sugrađanin Marko Koldanov, član Omladinskog atleltskog kluba Kikinda, učestvovao je na Paliću u međunarodnoj ultramaratonskoj trci. Koldanov je u apsolutnoj kategoriji zauzeo osmo mesto, dok je u  starosnoj kategoriji od 20 do 39 godina bio drugi, sa istrčanih nepunih 150 kilometara. 

Kikinđaninu je ovo sedmi put da učestvuje u trci ovakvog formata, a pre nepunih godinu dana, sa istrčanih 157 kilometara i 228 meatara, zauzeo je treće mesto na Beogradskom ultramaratonu:

Imao sam i motivaciju i jaku želju, ali  sam znao da će biti jako teško ponoviti zanimljivu trku od prošle godine. Rezultat nakon 12 sati je bio i više nego dobar, istrčao sam 104 kilometra. Međutim, oko 1 sat ujutru došlo je do iznenadnog pada, tako da sam u drugoj polovini trke uspeo da pređem samo 46 kilometara. Nisam pružio svoj maksimum, ali sam ipak zadovoljan, s obzirom na to da nisam trenirao od kraja marta do sredine maja zbog povreda i zdravstvenih problema. Zdravlje mi je najbitnije i da što duže istrajem u sportskoj karijeri, tako da se nadam da ću, uz podršku svoje verenice, ostvariti svoje dugoročne planove u Srbiji i Španiji – kaže Koldanov.

 

error: Content is protected !!