„Kikinda 3×3 Tuning mobile“ pobednik Noćnog turnira u basketu

Ekipa „“Kikinda 3×3 Tunning mobile“ pobednik je Noćnog turnira u basketu 3 na 3, koji je održan na Trgu kod Pravoslavne crkve. Drugo mesto osvojila je novosadska „Detelinara“, dok su treći bili Kikinđani „Zicer“. Takmičenje je organizovao Sportski savez Kikinde, uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Vojvodine, koji je dao na korišćenje podlogu i koš, kako bi turnir bio na još višem nivou.

Za veliki nagradni fond, od ukupno 210 000 dinara, borilo se šest vrlo kvalitetnih ekipa. Pobednički tim nagarađen je sa 110 000:

Organizacija je bila odlična, s tim što je učestvovalo mnogo manje ekipa nego što smo očekivali. Očekujem da će sledeće godine biti još na višem nivou i masovnije, i nadam se da ćemo uspeti da odbranimo titulu -rekao je dvadesetčetvorogodišnji Dragan Manojlović iz prvoplasirane ekipe, koji je proglašen i za igrača turnira.

Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde, kaže da je turnir ispunio sva očekivanja i da su ekipe bile odlične:

Sve utakmice su bile jako dobre, posebno finalna, u kojoj je pobedila kikindska ekipa. Prvi put smo organizovali na Trgu, što se pokazalo kao jako dobra ideja, a publika je u velikom broju ispratila turnir – rekla je Bakić. 

Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Nikola Lukač koji je istakao da velika posećenost pokazuje popularnost ovog sporta:

Kikinđani vole basket, a pobednici i osvajači trećeg mesta su naši sugrađani i čestitam im. Gosti iz Novog Sada su ovaj ceo događaj učinili još boljim i spektakularnim. Trudićemo se da nastavimo ovu lepu tradiciju održavanja Noćnog turnira u basketu, a mislim da je pun pogodak bio i to što je organizovan na Trgu -rekao je Lukač. 

I načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Milivoj Linjački smatra da je ovakav turnir veoma značajan za naš grad:

Ovakav tip turnira, organizovan u centru grada, na Trgu je jako bitan, posebno zato što je pod reflektorima i malo drugačijem ambijentu. Kvalitet ekipa i utakmica tokom turnira pokazao je da je Kikinda grad sporta. Raduje me i što ima dosta mladih učesnika – rekao je Linjački. 

error: Content is protected !!