KAF „Mamuti“ doveo pojačanje iz Amerike: Džošua i Dejvid oduševljeni Kikindom

U novoj sezoni Sport klub Prve lige, najvišem rangu takmičenja u američkom fudbalu, za kikindske „Mamute“ igraće i Džošua Elajas, na poziciji hvatača, i Dejvid Ros, glavni igrač odbrane, koji su nedavno stigli u naš grad iz Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Tamara Milošević

Proteklog vikenda, „Mamuti“ su imali pripreme, u okviru kampa u Adi, kaže za naš radio Branislav Fekete, igrač i predsednik kluba:

Za dva dana imali smo četiri treninga, imali smo priliku da se upoznamo, tako da sam siguran da će se novi igrači jako dobro uklopiti u naš tim. Liga je podeljena u dve grupe, koje ukupno imaju 7 timova, a svako sa svakim će igrati po dva puta. Sa nama su u grupi „Pastuvi“ iz Požarevca i „Rebelsi“ iz Bukurešta. Prve dve ekipe iz druge grupe ići će direktno u polufinale, dok će treći i četvrti sa prvim i drugim iz naše grupe ići u doigravanje. Mečevi u našoj grupi počinju 29. aprila, ali ćemo mi do tada imati još neke utakmice, kako bismo se dobro pripremili za prvenstvo – kaže Fekete. 

Dvadesetpetogodišnji Džošua Elajas, koji dolazi sa Floride, pun je lepih utisaka o našoj zemlji i našem gradu. Jedino na šta ima zamerku je klima na koju nije navikao, ali, kako kaže, polako će se adaptirati i na hladnije vreme:

Čim sam sleteo u Srbiju, trener i saigrači su me jako lepo sačekali, bio sam veoma uzbuđen i osetio sam se jako dobrodošlo. Ne mogu da opišem atmosferu i gostoljubivost, osećam se kao kod kuće. S obzirom na to da sam sa sunčane Floride, na prvom treningu mi je bilo toliko hladno, sve me je bolelo dok sam disao na usta i nosio sam tri sloja odeće. Mnogo se razlikuje ovdašnja klima od naše, ali polako se navikavam na to. Kikindski tim ima veliki potencijal, jedva čekam da počne prvenstvo i da pokažemo svoje veštine i šta sve možemo – rekao je Elajas. 

Kikindom i Kikinđanima oduševljen je i njegov saigrač i sunarodnik Dejvid Ros, koji je došao iz države Njujork. Ros ima 22 godine i završio je pravo na koledžu:

Zasad mi se sve mnogo dopada, sve mi je savršeno. Svi koje sam ovde upoznao su me jako lepo prihvatili. Ono što mi se najviše sviđa ovde je hrana, zaista je fenomalna. Bio sam nervozan zbog mog dolaska ovde, ali je tim zaista sjajan i osećam se dobrodošlo. Radujem se početku prvenstva i veoma sam zahvalan na prilici da igram za kikindski tim – kaže Ros. 

 

 

error: Content is protected !!