Ministarka Maja Gojković u poseti Kikindi

Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture, bila je u poseti našem gradu, gde je razgovarala sa članicama udruženja žena iz našeg grada i okolnih sela. Neformalnom druženju su prisustvovali i gradonačelnik Nikola Lukač, njegova zamenica Dijana Jakšić Kiurski i članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje Valentina Mickovski. Bila je to prilika da se predoče planovi za naredni period i otkriju mogućnosti o unapređenju rada udruženja koja predstavljaju oslonac domaćeg preduzetništva:

Udruženja su dobro organizovana i bave se očuvanjem kulture i tradicije krajeva iz kojih potiču. Bave se i gastronomijom, praveći jela i proizvode na stari, vojvođanski način, po receptima majki i baka. Žene su stub našeg društva, ozbiljno i promišljeno donose odluke i ubeđena sam da će 17. decembra izaći na izbore i glasati za budućnost svojih porodica, za listu Aleksandar Vučić „Srbija ne sme da stane“ – poručila je Gojković. 

Ministarka je navela da se sve više ulaže u oblasti kulture i podsetila da je Ministarstvo u našem gradu u poslednjih nekoliko godina u infrastrukturu uložilo 130 miliona dinara:

Narodni muzej ima potpuno novu galeriju, a trenutno je u toku rekonstrukcija fasade i krova u Kulturnom centru. Tu su i velika programska ulaganja Ministarstva kulture, tako da očekujemo i nove projekte u okviru programa „Gradovi u fokusu“ i nastavak veoma plodne i uspešne saradnje sa Kikindom – dodala je Gojković. 

 

error: Content is protected !!