Ministar privrede u Kikindi: „Toza Marković“ vratio poverenje starih kupaca i dobro pozicionirao svoj brend na tržištu

Slobodan Cvetković, ministar privrede, prilikom današnje radne posete Kikinde obišao je kompaniju Toza Marković, jednu od najvećih u industriji građevinskog materijala na ovom području. I pored svih poteškoća i stagnacije u građevinarstvu, u fabrici ovu godinu ocenjuju kao uspešnu. Postignuti su zadovoljavajući rezultati, ali je kompanija i dalje ograničena kada su u pitanju kapaciteti, istakao je Branislav Bandić, direktor kompanije “Toza Marković“:

Prioritet za narednu godinu biće nam da konačno povećamo kapacitete, jer su zahtevi tržišta daleko veći od naših mogućnosti. Kada je u pitanju crep, naše mogućnosti su oko 35 miliona komada crepa godišnje, a naša želja je da dostignemo u narednim godinama cifru od 45 do 50 miliona komada. Što se tiče pločica, želja nam je da dostignemo 2 miliona komada. Fabrika trenutno ima oko 500 zaposlenih, plate su redovne, verujemo da su radnici zadovoljni uslovima, a kada počnemo da radimo i blokovsku robu, očekujemo i povećanje zaposlenih– rekao je Bandić. 

Dugovanja kompanije „Toza Marković“ iz prethodnog perioda su u značajnoj meri vraćena. Kako je prilikom današnje posete i sastanka sa rukovodstvom fabrike „Toza Marković“ izjavio ministar privrede Slobodan Cvetković, ova kompanija je u proteklom periodu na kvalitetan način koncipirala menadžment, dobro pozicionirala svoj brend na tržištu i vratila poverenje starih kupaca:

Ministarstvo privrede je raspisalo neku vrstu javnog poziva, kojim testiramo tržište, da bismo videli da li postoje ozbiljne i referentne kompanije koje su zainteresovane za proces privatizacije fabrike „Toze Marković“. Pohvalio bih rukovodstvo fabrike, koje je pored svih poteškoća sačuvalo ozbiljan broj radnih mesta, što je izuzetno bitno za privredu, celog regiona, posebno Kikinde. Ministarstvo privrede će im svakako pomoći da reše neke tehničke probleme i osavremene svoju porizvodnju, kako bi se postigla što bolja cena kada se uđe u tržišnu utakmicu za privatizaciju– rekao je ministar Cvetković. 

error: Content is protected !!