INFO Servis, Sport

Zlato i bronza za srpske strelce u Španiji!

Na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije (ISSF) u Granadi, u Španiji, srpski strelci su na takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem briljirali osvojivši zlatnu i bronzanu medalju.

Srpski strelci ponovo su dokazali da imaju oštro oko i mirnu ruku. Na turniru u Granadi učestvuju strelci iz 37 zemalja, a danas su na programu bila takmičenja miks parova vazdušnim oružjem. Srbiju su predstavljali timovi pištoljem Zorana Arunović-Damir Mikec i Brankica Zarić-Duško Petrov.

Arunović i Mikec osvojili su zlatnu medalju u miks parovima vazdušnim pištoljem, dok je bronzano odličje pripalo Kikinđanima, Brankici Zarić i Dušku Petrovu.

Ekipa Srbija 2 se u duelu za bronzu sastala sa Švedskom 2, šestoplasiranom u kvalifikacijama. Duško Petrov i Brankica Zarić su ubedljivo savladali Šveđane sa 17:7. U drugom duelu za bronzu tim Španija 1 je pobedio prvu ekipu Švedske sa 16:12.

Srpska četvoročlana reprezentacija se iz Granade vraća sa četiri odličja. U nedelju, kada su na programu bila pojedinačna takmičenja vazdušnim pištoljem, olimpijski vicešampion Damir Mikec je osvojio srebro, a Zorana Arunović bronzu.

Mikeca i Arunovićevu od kraja ove nedelje očekuju novi izazovi, jer će učestvovati na Svetskom kupu u Bakuu, koji počinje u subotu. Uz tandem naših najboljih strelaca pištoljem, Srbiju će u Bakuu predstavljati i šestoro strelaca puškom: Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević, Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević.

Vazdušni pištolj miks, medalje: 1. Srbija 1 (Zorana Arunović/Damir Mikec), 2. Gruzija (Nino Salukvadze/Kako Mosulišvili), 3. Srbija 2 (Brankica Zarić/Duško Petrov) i Španija 1 (Sonja Franke/Martin Freihe Torneiro).

Pratite nas FB
error: Content is protected !!