INFO Servis, Sport

Završen turnir u basketu 3×3: Prvo mesto ekipi “Mikro“

Ekipa “Mikro“ osvojila je turnir u basketu 3 na 3 u organizaciji Kancelarije za mlade grada Kikinde. U finalu turnira, koji je održan u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev“, pobednička ekipa savladala je posle tri runde ekipu “3×3 Kikinda“. Treće mesto pripalo je ekipi “Zicer“, koja je u borbi za bronzu savladala “Kraljevića Marka“.Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Luka Gašić, ali je on tu nagradu posvetio i dodelio svom saigraču povređenom tokom turnira, Stefanu Golijaninu:

Ovo je zaista bio dobar turnir posle toliko godina, mislim da je prethodni u organizaciji Kancelraije za mlade bio pre desetak godina. Ovo je nešto što je jako važno za sam grad jer je dvorište Gimnazije bilo puno, što dovoljno govori o organizaciji. Turnir je bio prilično naporan, bilo je dosta mlađih ekipa, trebalo je da se prijavi više u našem uzrastu. Borili smo se svim srcem, dobili protivnika u finalu posle tri partije i nemam razloga da budem nezadovoljan – istakao je Luka Gašić, iz pobedničke ekipe.

Turnir u basketu kao i u odbojci na pesku pre nekolio dana, organizovala je Kancelarija za mlade Kikinde, u okviru Omladinskog sportskog leta:

Mi smo pre nekoliko dana imali turnir u odbojci na pesku tri na tri, sve se uspešno završilo, imalo smo pet ekipa koje su se nadmetale međusobno, a potom smo organizovali i turnir u basketu tri na tri, na kom se nadmetalo sedam ekipa. Moram da pohvalim volontere Kancelarije za mlade koji su se pobrinuli da sve protekne kako treba, imali smo medicinsku pomoć i sve je bilo kako treba. Nagradili smo tri prvoplasirane ekipe vaučerima u sportskoj radnji tri puta po tri, šest i deset hiljada dinara, nagradili najbolje košarkaškim loptama, kao i vaučerima za hranu poznate hamburgerije u gradu – podsetila je Andrea Arnuš, koordinatorka Kancelarije za mlade Kikinda.

Prvoplasiranim ekipama medalje je uručio Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Takođe, Pecarski je uručio i pehar MVP igraču turnira:

-Sve je proteklo na najbolji način. Imali smo turnir u odbojci na pesku, na kom su se nadmetale devojke, pa sada basket. Kancelarija za mdlade sve je lepo organizovala, a Grad Kikinda takve stvari će uvek prepoznati i našim mladim sugrađanima uvek izaći u susret i podržai ovakve manifestacije – nadovezao se Pecarski.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!