Udruženje preduzetnika Kikinda obeležilo slavu

Crkvenim obredom i rezanjem slavskog kolača, Opšte udruženje preduzetnika Kikinda obeležilo je danas svoju slavu, Bogojavljenje. Kum slave bio je Stefan Felbab, vlasnik restorana Fićok. 

Opšte udruženje preduzetnika Kikinda šesnaesti put obeležava Bogojavljenje kao slavu:

Ovo je prilika da se okupimo i da nađemo način da osptanemo u ovim teškim vremenima. Uvek mi je bio primarni cilj da članova bude što više, a što se tiče posla iskreno se nadam da će sve krenuti na bolje i da će kriza biti iza nas – rekao je Siniša Pašić, predsednik OUPK. 

Ovogodišnji kum slave bio je vlasnik restorana „Fićok“, Stefan Felbab:

Sa zadovoljstvom sam prihvatio da budem kum slave i veoma mi je drago što smo se okupili u ovolikom broju. Nadam se da će ova godina biti bolja i uspšenija nego prethodna. Epidemija koronavirusa nas je sve usporila, ali se polako sve vraća u normalu – rekao je Felbab. 

Lokalna samouprava pruža veliku podršku preduzetnicima i na taj način pokazuje koliko su preduzetnici važan segment privrednog razvoja: 

Osim velike privrede, po kojoj je Kikinda poznata, važno je da imamo i stabilno i održivo preduzetništvo, koje se razvija. Kada velika privreda dobro radi, ona povlači za sobom, kao vrstu servisa i podrške malu privredu i preduzetnike, zbog čega mi na to gledamo kao na objedinjen i jednako važan posao. Grad pruža podršku kako radu samog Udruženja, tako i samim preduzetnicima -rekao je Saša Tanackov, član GV zadužen za privredu i investicije. 

Opšte udruženje preduzetnika Kikinda osnovano je 2007. godine, i trenutno ima oko osamdeset aktivnih članova. Na teritoriji našeg grada registrovano je oko 1 000 preduzetnika. Svaki preduzetnik registrovan u Agenciji za privredne registre član je Udruženja, dok su aktivni članovi oni koji plaćaju članarinu i time stiču mogućnost učešća na sajmovima i drugim manifestacijama uz značajne popuste, ili besplatno, a dobijaju i besplatne pravne savete i informacije o različitim konkursima i izradi projekata. 

error: Content is protected !!