U toku radovi na zameni rasvete u OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu

U Osnovnoj školi „Vasa Stajić“ u Mokrinu u toku su radovi na zameni rasvete u celoj  školi, odnosno u učionicama, hodnicima, kancelarijama, dvorištu i fiskulturnoj sali. Sredstva u iznosu od 3,4 miliona dinara izdvojila je lokalna samoupraa, a završetak radova očekuje se za oko mesec dana.

Marijana Rakin, direktorica OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu, ističe da su ovi radovi veoma značajni, jer je rasveta dotrajala, a nakon njene zamene doći će do značajne uštede električne energije:

Ne bismo uspeli ovo da uradimo bez velike podrške i pomoći lokalne samouprave. Ovo će nam mnogo značiti, pre svega zbog naših đaka. Našu školu pohađa 370 učenika – rekla je Rakin. 

Za ovu godinu iz gradskog budžeta izdvojeno je 375 miliona dinara za predškolsko obrazovanje, 212 miliona za osnovno, a 66 miliona dinara za srednje obrazovanje, istakao je gradonačelnik Nikola Lukač prilikom obilaska radova u OŠ „Vasa Stajić“:

Za mokrinsku školu opredeljeno je 20,4 miliona dinara. Za postavljanje led rasvete u celoj školi izdvojeno je 3,4 miliona dinara, a završetak radova očekuje se krajem februara, početkom marta. Osvetljenje će biti kvalitetnije, energetska efikasnost veća, a grad time jasno pokazuje opredeljenost da ulaže velika sredstva u obrazovanje. Ulagaćemo još više, opremati i rekonstruisati škole, kako bi uslovi u obrazovnim ustanovama bili još bolji– rekao je gradonačelnik Lukač. 

error: Content is protected !!