U Mokrinu održan četvrti Memorijalni turnir veterana u malom fudbalu „Željko Lazić“

Udruženje „Veteran 1994“ organizovalo je danas sportskoj dvorani u Mokrinu čevrti po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu za veterane „Željko Lazić“. Turnir je okupio ekipe iz Kikinde, Brčkog, Žombolja i sa Vojno-medicinske akademije iz Beograda. Ovogodišnjim turnirom, Udruženje je obeležilo 30 godina osnivanja. 

Turnir veterana u malom fudbalu oranizuje se već tri decenije, a pre četiri godine postao je memorijalni i posvećen je članu i osnivaču Udruženja „Veteran 1994“ Željku Laziću:

Turnir okuplja entuzijaste koji vole sport i većinom su to ljudi u šestoj ili sedmoj deceniji života. Ekipe koje učestvuju se smenjuju tokom godine u ulozi domaćina, a danas smo to mi. Veoma smo zahvalni Gradu Kikindi, bez čije pomoći nismo u mogućnosti da organizujemo ovakav turnir – rekao je Zoran Milijević, predsednik Udruženja „Veteran 1994“. 

Ovom sportskom dešavanju prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da grad podržava rad svih udruženja, posebno ratnih i vojnih veterana:

Ovo je lepa prilika da Udruženje „Veteran 1994“ ugosti i okupi prijatelje iz Brčkog, Žombolja i lekare sa VMA. Ovaj turnir čuva sećanje na osnivača Udruženja Željka Lazića i promoviše sport, druženje i prijateljstvo između gradova iz susednih zemalja – rekao je Lukač. 

 

 

error: Content is protected !!