Trka za srećnije detinjstvo u subotu u Kikindi

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Humanitarna sportsko-rekreativna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ biće održana 33. put u našem gradu u subotu, 1. oktobra. I ove godine, više od 2 000 učesnika različitih uzrasta trčaće takozvanom „Trasom zdravlja“, a događaj organizuje Crveni krst Kikinda, uz pokroviteljstvo lokalne samouprave. 

Dragoslav Ugarčina, predsednik Organizacionog odbora „Trke za srećnije detinjstvo“, ističe da je ova manifestacija najmasovnija i najšire prihvaćena aktivnost Crvenog krsta u Srbiji, sa ciljem da se poveća članstvo i broj volontera u ovoj organizaciji:

„Trka za srеćnije detinjstvo“ promoviše zdrav način života i aktivnost dece i omladine. Ima i neke simbolike datuma održavanja ovogodišnje trke, na Međunarodni dan starijih osoba. Poruka je da sport i fizička aktivnost nisu privilegija samo mladih, nego i starijih osoba – rekao je Ugarčina. 

Masovnim učešćem u „Trci za srećnije detinjstvo“ deca i mladi svake godine pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i humanim vrednostima: 

 

U našem gradu u subotu, 1. oktobra 33. put biće održana „Trka za srećnije detinjstva“. Imaćemo 25 kategorija, od revijalne trke majki sa bebama, preko predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca do trke „Zdrav i sposoban“. Biće tu i trka rolera, za koju zainteresoavni mogu da se prijave do četvrtka, u Crvenom krstu ili na broj 422 569 -rekla je Danijela Bjeljac, sekretarka Crveng krsta. 

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 9.30, kada će kulturno-umetnički program izvesti deca iz PU „Dragoljub Udicki“. I ove godine, trku će otvoriti majke sa bebama, nakon čega će učestvovati učenici svrstani po uzrasnim kategirijama. Cena startnog broja i ove godine je 50 dinara, a sav prihod se vraća deci u školama. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!