Talentovani učenici u Pozorištu izveli „Gimnazijski vremeplov“ povodom kraja školske godine

Učenici Gimnazije „Dušan Vasiljev“, povodom završetka školske godine, večeras su na na sceni Narodnog pozorišta izveli predstavu pod nazivom „Gimnazijski vremeplov“.

U predstavi su učestvovali: Vuk Jakić, Bogdan Dejanović, Jovan Božin, Anja Vukobrat, Emilija Sretenović, Filip Ludajić, Vukašin Bosnić, Đorđe Golić, Adrijana Zobenica, bend Roj, Dušan Milešević, Una Кresoja, Jelena Stepanov, Dorotea Borenović, Milana Brkić, Bogdan Zavišin, Miloš Jankelić i Jovana Zavišin, a kao gost pojavio se i Aleksa Petkov učenik Tehničke škole. Za scenografiju i kostimografiju pobrinula se Marina Mrđa, a tehničku podršku pružila je Mila Кomluški. Scenario i režiju potpisuje profesorica Snežana Zamurović:

Želeli smo da pokažemo da gimnazijalci nisu samo jako talentovani za nauku, nego i za muziku i umetnost uopšte. Deca su vrlo kreativna, sklona improvizaciji, tako da umeju u trenutku da se snađu i lako prevaziđu neke neočekivane situacije – rekla je profesorica Zamurović. 

Talentovani gimnazijalci proveli su publiku kroz različita vremenska razdoblja i muzičke numere koje su obeležile svako od njih:

Vrlo mi je drago što sam angažovana na ovom mjuziklu, u kojem izvodim nekoliko pesama. Bilo je mnogo lepo i zanimljivo raditi sa ostalim učenicima moje škole koji su vrlo talentovani – kaže učenica Adrijana Zobenica, pevačica grupe „Roj“. 

Predstava je prvi put bila izvedena krajem marta, povodom Dana škole, a večeras i za kraj školske godine: 

U odnosu na prethodni nastup, na ovom večerašnjem smo dodali neke numere. Na probama je bilo veoma zanimljivo i lepo smo se družili, a nadamo se da se predstava dopala i publici – kaže maturant Jovan Božin, koji će školovanje nastaviti studirajući muzičku produkciju u Beogradu. 

Osim pevanja, u predstavi ima i plesa, za koji su bile zadužene balerine: 

Bilo je mnogo zanimljivo, profesorica nam je sve organizovala na mnogo interesantan način. Ovo nam je drugi po redu mjuzikl, uneli smo neke novine, tako da je ovo bilo zaista jedno jako lepo iskustvo– rekla je Una Kresoja, učenica trećeg razreda i jedna od balerina u predstavi. 

U ovom interesantnom miksu muzičkih žanrova, upotpunjenom plesnim i baletskim tačakama, veoma je uživala i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje: 

Gimnazijalci iz godine u godinu pokazuju svoje mnogobrojne talente i veštine. U ovoj predstavi se vidi da su uložili mnogo truda, kako bi ispoljili svoju kreativnost i kroz muziku komunicirali sa publikom. Mislim da ova predstava nosi poruku za sve mlade, da bi trebalo energiju usmeravati ka stvarima koje daju svrhu životu, u ovom slučaju to su kultura i umetnost – rekla je Mickovski. 

 

error: Content is protected !!