Sportske igre mladih u Splitu: Marijana Bilić najbolja, Simoni Mirčić bronza

Međunarodno finale Sportskih igara mladih održano je od 20. do 25. avgusta u Splitu. Među više od hiljadu učesnika iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hrcegovine, i Kikinda je imala svoje predstavnike. Marijana Bilić je još jednom bila najbolja među svojim vršnjakinjama u šahu, dok je Simona Mirčić osvojila bronzanu medalju u tenisu. 

Foto: Fejsbuk stranica Sportske igre mladih

Drugi po veličini grad u Hrvatskoj je i ovog leta okupio školarce iz regiona koji su se na državnim finalima u Beogradu, Sarajevu i Splitu izborili za učešće u međunarodnom finalu. Krajem jula, na Adi Ciganliji u Beogradu više od 1.700 školaraca iz cele zemlje takmičilo se u devet sportova za plasman na veliko Međunarodno finale u Splitu. U glavnom gradu Srbije u konkurenciji šahistkinja rođenih 2003. godine i mlađih najbolja je bila naša sugrađanka Marijana Bilić, dok je u tenisu Kikinđanka Simona Mirčić osvojila srebrnu medalju. Mlade kikidnske sportistkinje ponovile su odličan upseh i u Splitu. Marijana je ponovo osvojila najsjajnije odličje, dok se Simona Mirčić okitila bornzanom medaljom.

Ove godine su Sportske igre mladih oborile su sve dosadašnje rekorde. U 2018. organizovana su sportska takmičenja u više od 220 mesta u regionu, koja su okupila više od 170.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

error: Content is protected !!