INFO Servis

Slobodna škola „Pionir“: Radionice recikliranja plastike

Slobodna škola „Pionir“, u sklopu projekta „Zeleni inkubator“, organizuje otvorenu radionicu za plastiku, u okviru koje će se raditi na ponovnoj upotrebi i reciklaži plastike, kao i na rešenju problema plastičnog otpada u Kikindi. Radionica će biti otvorena za sve zainteresovane građane. Cilj projekta je da upozna učesnike sa problemom otpadne plastike u prirodi, sa plastikom kao materijalom i vrstama plastike, upravljanjem otpadom, načinima za sakupljanje i reciklažu plastike, kao i da obuči polaznike da plastiku iskoriste na najbolji mogući način.

Poziv za učešće je otvoren svima, a zainteresovani mogu kontaktirati Slobodnu školu „Pionir“ putem Fejsbuka ili na mejl [email protected]. Radionica je otvorena u okviru projekta „Zeleni inkubator“, koji realizuju Mladi istraživači Srbije, Beogradska otvorena škola i Inženjeri zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Od 2000. do danas, Evropska Unija donirala je više od 3,6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska Unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!