INFO Servis, Sport

Sjajna pobeda nakon produžetka: Košarkaši “Velike Kikinde“ savladali Novosađane

Košarkaši “Velike Kikinde“ ostvarili su veliku pobedu savladaviši ekipu “I came to play“ iz Novog sada u utakmici 7. kola play out faze Prve srpske lige. Kikinđani su dobili goste iz Novog Sada nakon produžetka sa 112:109 i tako ostali u trci za opstanak u ovom rangu takmičenja. Prva červrtina pripala je Kikinđanima sa 29:22, da bi u drugoj gosti slavili 29:23. U trećoj četvrtini Novosađani dobijaju 27:21, , da bi košarkaši “Velike Kikinde“ u poslednjoj dobili 27:22. S obzirom na to da je konačan rezultat bio 100:100, pobednika je odlučio produžetak koji su naši momci dobili sa 12:9.

Sabrali smo se na treninzima nakon onog poraza u Banovcima, dogovorili se šta ćemo da radimo, sve smo ispoštovali i čvrsto odlučili da pobedimo. Utakmica je bila zaista dobra, čestitam i gostima na borbenosti, a i poeni govore da smo se zaista borili. Nadam se da ćemo se oporaviti i da sledećeg vikenda ponovo trijumfujemo i na neki način obezbedimo opstanak – rekao je Adis Turbić, košarkaš “Velike Kikinde“.

Novosadska ekipa imala je veliku želju da ostvari pobedu u Kikindi, u nekoliko navrata činilo se da će u tome i uspeti, ali su kikindski košarkaši ipak pokazali karakter i veliku želju koja je bila presudna u odlučujućim momentima na utakmici:

Na našu sreću naša želja je bila jača i mi smo ovoga puta pobedili. Momci su pokazali karakter, pokazali su da mogu i žao mi je što se ovo nije česšće dešavalo jer bi se sigurno takmičili u play off-u, a ne u play out-u. Mi ćemo se potruditi da ostvarimo pobedu i u narednoj utakmici i da obezbedimo opstanak. To se ipak još neće znati jer sve zavisi šta se dešava u višim ligama. Na nama je da damo sve od sebe na poslednjoj utakmici sledeće nedelje – dodao je Mirko Bucalo, trener “Velike Kikinde“.

Narednog vikenda košarkaši “Velike Kikinde“ putuju u Mačvansku Mitrovicu na poslednju utakmicu protiv domaćeg “Podrinja“ u okviru 8. kola play out-a Prve srpske lige.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!