INFO Servis

Sinoćno nevreme stvorilo velike probleme na električnim instalacijama

Nevreme koje je sinoć oko 19 časova zahvatilo naš grad i okolinu, stvorilo je velike probleme na elektro instalacijama, kako na uličnoj rasveti tako i na priključcima domaćinstava. Prema podacima Štaba za vanredne situacije prijavljeno je oko 80 kvarova na niskom naponu. 

Foto: Boban Zarić

Obilna kiša je za veoma kratko vreme pala u velikoj količini, a olujni vetar brzine preko 100 kilometara na čas srušio je četrdesetak većih satabala koja su oštetila elektro instalacije.

Iz Štaba za vanredne situacije kažu da su sinoć na teritoriji grada ispaljene 62 protivgradne rakete i da je radna grupa koja interveniše u ovakvim situacijama vrlo brzo izašla na teren.

Uključili smo Javno preduzeće sa svojim službama, Vatrogasne brigade i sve ekipe Elktrodistribucije pogona u Kikindi, tako da je do kasnijih večernjih sati sve bilo sređeno. Nije bilo ni malo jednostavno, bio je veliki rizik raditi na svim tim instalacijama u mrklom mraku, tako da bih pohvalio sve one koji su učestvovali u radu na terenu – rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije.

Linjački je istakao da je u svemu ovome olakšavajuća okolnost što nije bilo kvarova na visokom naponu, samo na niskom kojih je prijavljeno oko 80. U pojedinim ulicama morao je da se isključi napon struje da bi grane i drveće moglo da se iseče i skloni sa instalacija kako ne bi došlo do bilo kakvih neželjenih posledica.

U tri ulice u našem gradu nekoliko kuća je bez struje, ekipe su i danas na terenu, i kako kažu iz Štaba problemi sa električnom energijom biće rešeni u toku današnjeg dana.

Kada su u pitanju okolna sela nevreme je najviše štete prouzrokovalo u Banatskom Velikom Selu i u Novim Kozarcima.

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!