Sednica Gradskog veća u Iđošu: U planu rekonstrukcija Doma kulture i bivšeg Lovačkog doma

Danas je u Iđošu odražana sednica Gradskog veća, na kojoj su predstavnici lokalne samouprave razgovarali sa predstavnicima Saveta Mesne zajednice i meštanima, sa ciljem da se sagledaju i reše problemi sa kojima se suočava ova seoska mesna zajednica. U fokusu današnjeg sastanka bile su kapitalne investicije i održavanje i rekonstrukcija važnih objekata u Iđošu, među kojima su Dom kulture i bivši „Lovac“. 

Jedan od prioriteta lokalne samouprave je i poboljšanje kvaliteta života u okolnim seoskim mesnim zajednicama, a jedan od najboljih načina da se reše gorući problemi je da se oni sagledaju na terenu:

Danas smo imali veoma konstruktivan razgovor sa članovima Saveta. Kako bismo realizovali kapitalne i kvalitetne projekte, moramo preduzeti i neke predradnje, kao i da obezbedimo sredstva za njihovo finansiranje. Upotpunjivanje sadržaja za meštane biće i u narednom periodu prioritet i Saveta Mesne zajednice i lokalne samouprave i nastojaćemo da  iznađemo rešenje da kapitalne projekte zajednički realizujemo -rekao je gradonačelnik Lukač. 

Ljuban Sredić, član GV zadužen za poljoprivredu i seoske mesne zajednice, kaže da će u narednom peirodu u Iđošu biti realizovani projekti koji se tiču putne infrastrukture, trotoara i parkinga:

to se tiče zgrade Lovačkog doma, predstoji preprojektovanje, a nastojaće se da se do kraja godine krene sa radovima. Kada je u pitanju Dom kulture, tu imamo prethodno ozakonjenje, a zatim i projektovanje i javnu nabavku. U budžetu je za ovu godinu, za redovno funkcionisanje Mesne zajednice Iđoš, planirano nešto više od 9 miliona, dok za puteve i trotoare sredstva idu preko Javnog preduzeća – objašnjava Sredić. 

Prema rečima Ivanke Grujić, predsednice Saveta Mesne zajednice Iđoš, čelnici Gradske uprave imaju razumevanje za zahteve i probleme ovog sela:

Razgovarali smo o održavanju i rekontsrukciji objekata u selu, koji imaju dosta godina i zahtevaju značajna ulaganja. U pitanju su Dom kulutre i zgrada bivšeg „Lovačkog doma“, koji su u lošem stanju. Ove godine bi trebalo da započnu ulganja i nadamo se da će ovi objekti nakon toga biti privedeni nameni – rekla je Grujić. 

 

error: Content is protected !!