INFO Servis

Saradnja turističkih organizacija Kikinde i Valjeva

Danas je u poseti našem gradu bila Ana Marković, direktorica Turističke organizacije Valjevo, gde je sa v.d. direktora kikindske Turističke organizacije Jasminom Milankov i gradonačelnikom Nikolom Lukačem razgovarala o budućoj saradnji, odnosno o turističkoj promociji i mogućnosti predstavljanja u Valjevu i Kikindi. 

Direktorica Turističke organizacije Valjeva Ana Marković kazala je da je osnovna misija i cilj ostvarivanja saradnje između dva grada povezivanje, unapređenje i razmena:

Kikinda ima mnogo toga da punudi, a pre svega vaš mentalitet je nama mnogo interesantan. Valjevo je okruženo sa pet planina i zaista mislim da bi to bilo veoma interesantno kako mladima tako i starijima da posete naš kraj. Period korone, koji je nadamo se iza nas, otvorio nam je potrebu za slobodom i prirodom koja nam vraća snagu i energiju. Valjevo je takođe i grad kulture i umetnosti, ponuda nam je zaista velika i šarolika. Takođe želimo i da Valjevci dođu u Kikindu i upoznaju se sa svime što vi kroz svoje turističke desitnacije i lokalitete možete da ponudite – rekla je Marković. 

Najpoznatija manifestacija u Valjevu je Festival duvan čvaraka, koji se održava u prvoj nedelji oktobra meseca, a poseti ga oko 100 000 ljudi. Ovaj grad poznat je i po Tešnjarskim večerima koje se održavaju u avgustu mesecu, kao i po Džez festivalu. 

Kako je i najavljeno pri otvaranju Turističke organizaije, Kikinda će ostvarivati saradnju sa drugim gradovima u zemlji, kako bi naši sugrađani upoznali Srbiju, na način na koji to možda nisu do sada imali priliku:

Želimo da kroz ovake saradnje pokažemo i ono što ljudi možda ne znaju. U Valjevu zaista može mnogo toga da se vidi. Današnja poseta i razmena iskustava su samo početak, tako da ćemo nastojati da saradnju proširimo. „Dani ludaje“ će biti predstavljeni u Valjevu, a plan je i da se u Kikindi predstavi njihov Džez festival – rekla je Jasmina Milankov v.d. direktora Turističke organizacije Kikinda. 

 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je veoma važno da Kikinda ostvaruje ovakve saradnje sa gradovima u zemlji i regionu:

U prethodnom periodu smo imali razmenjivali iskustva sa Loznicom, Zvornikom, Prijedorom i Bosanskim Grahovom, a sada je došao red i na Valjevo. Želimo da sugrađanima predstavimo lepa mesta za obilazak, a isto tako i da drugim gradovima ponudimo sve naše turističke potencijale i sve ono predivno što ovde mogu da vide. Osim lepih turističkih lokacija u Kikindi, tu je i odlična gastronomska ponuda – rekao je Lukač. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!