INFO Servis

Raznovrstan avgustovski program „Kikindskog leta“

Manifestacija „Kikindsko leto“ već uveliko traje, ali će najveći broj događaja biti održan u avgustu. Već ovog vikenda, odnosno od petka, 5. do nedelje, 7. avgusta očekuje nas bogat i raznovrstan program. 

Već pet godina Kikinđani svoju tradicionalnu manifestaciju promovišu u Zrenjaninu, a ovog leta će, po prvi put, naše komšije u našem gradu predstaviti „Dane piva“, u petak, 5. avgusta na Trgu ispred Muzeja, sa početkom u 18.30:

Prvi petak u avgustu obeležava se kao Svetski dan piva, tako da će Turistička organizacija Zrenjanina 5. avgusta promovisati „Dane piva“, koji će biti održani od 9. do 14. avgusta. Nadam se da će naši sugrađani doći da probaju zrenjaninsko pivo, a biće tu i naše banatske hrane – kaže v.d. direktora Turističke organizacije, Jasmina Milankov. 

„Invictus challange“, takmičenje slično nekadašnjim „Igrama bez granica“, održano je prošle godine prvi put u našem gradu i izazvalo je veliko inetresovanje i učesnika i posetilaca. U petak i subotu na bazenima, kao i u nedelju na Starom jezeru, posetioci će moći da uživaju u ovom atraktivnom i zanimljivom nadmetanju. 

U subotu će, najavljuje naša sagovornica, na Trgu biti održan Noćni bazar, od 18 do 23.30:

Sugrađani će imati priliku da kupe nešto od proizvoda i na taj način podrže naše male proizvođače. Narednog dana, u nedelju, 7. avgusta, očekuje nas mala škola rokenrola u okviru koje će se predstaviti šest dečjih bendova, u saradnji sa Muzičkim studiom „Maus“. 

U četvrtak, 11. avgusta sa početkom u 20 časova u dvorištu Kurije biće održana promocija romske kulture i tardicije „Romski oblak mašte“. U petak, 12. avgusta očekuje nas program Milenka Pavlova pod nazivom „Bećarske uspomene“, dok će u subotu biti održano disko veče: 

U subotu, 13. avgusta, sa početkom u 19 sati biće organizovan „Kikindski korzo“. Kao i ranijih godina postavićemo panoe sa starim fotografijama, nakon razledanja fotografija napravićemo jedan krug nekadašnjim korzoom, a onda zajedno idemo na Staro jezero gde nas očekuje „Disko delfin“. U nedelju, 14. avgusta VŠSSOV prirediće celovečernji program tradicionalnih igara – kaže Milankov. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!