Razmena izložbi kao početak saradnje CLP „Tera“ i Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ iz Valjeva

Centar za likovnu i primenjenu umetnost “Tera” predstavio se sinoć valjevskoj publici izložbom skulptura u terakoti galerijskog formata. Zahvaljujući Sporazumu o dugoročnoj saradnji sa Internacionalnim umetničkim studiom “Radovan Trnavac Mića” iz Valjeva, započeće razmena umetničkih produkcija nastalih u okviru godišnjih programskih aktivnosti kikidnske i valjevske ustanove. 

Predstavljanje odabira iz umetničke kolekcije „Radovan Trnavac Mića“ kikindskoj javnosti biće upriličeno u petak, 2. decembra u 19 časova u izlagačkom prostoru Galerije „Tera“: 

– Ovakve saradnje su veoma važne, jer doprinose prezentaciji i promociji savremene likovne umetnosti, kao i internacionalnih kolekcija koje ustanove baštine. U planu je da se u budućnosti kroz različite projekte široj javnosti predstave internacionalni likovni umetnici iz celog sveta, te da se kroz njihov rad prate tendencije na aktuelnoj likovnoj sceni – saopšteno je iz CLP „Tera“. 

Internacionalni umetnički studio “Radovan Trnavac Mića” smešten je u zgradi starog pijačnog kantara, koja po svom arhitektonskom rešenju ima obeležja srpske arhitekture sa kraja 19. veka. Studio je do sada ugostio preko 350 značajnih umetnika iz brojnih zemalja sa šest kontinenata, koji su Galeriji ostavili na poklon 243 umetnička dela.

error: Content is protected !!