Predstavljen Zbornik slepih i slabovidih pesnika

fb-share-icon0
0
Pin Share20

U sklopu realizacije projekta pod nazivom „Rečju ka svetlosti“, Organizacija  „Severni Banat“ objavila je Zbornik slepih i slabovidih pesnika, u kojem se nalaze pesme šestoro slepih stvaralaca. 

U Zborniku poezije slepih stvaralaca nalaze se pesme Jelke Bota, Danke Avramović Mijatović, Ratomira Šćepića, Emilije Matić, Dragane Popović Kuruzlija i Jagode Nakrajkućin, koja je i urednica Zbornika:

Štampanje Zbornika finansijski je podržala Gradska uprava, na čemu smo im veoma zahvalni. U Zborniku je zastupljeno šest autora iz cele Srbije. Na ovaj način slepi i slabovidi pesnici dobili su priliku da se predstave široj javnosti, u cilju suzbijanja predrasuda o našim intelektualnim sposobnostima -rekla je Jagoda Nakrajkućin. 

Promociji Zbornika slepih i slabovidih pesnika prisustvovao je i sekretar Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Ivan Ninčić:

Organizacija „Severni Banat“ je od velikog značaja za naš grad, jer organizuje različite aktivnosti i manifestacije kulturnog, sportskog i edukativnog sadržaja, koje okupljaju slepa i slabovida lica, ali i ostale građane. Nedavno je u Kikindi organizovana i Smotra slepih i slabovidih umetnika, što je bilo veoma važno i za ovu organizaciju i za naš grad. Lokalna samouprava je prepoznala sve kvalitete ove organizacije, tako da će podržavati njen rad i u budućnosti -rekao je Ninčić. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!