Policijski sat u kikindskim selima: Ulice prazne, meštani disciplinovani

Policijski sat u kikindskim selima prolazi bez većih problema. Meštani su u najvećem broju veoma disciplinovani, poštuju sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije, tako da sa velikim nestrpljenjem očekuju završtetak uvedenih mera i vraćanje normalizaciji svakodnevice. U Banatskoj Topoli ulice su potpuno prazne, poneki penzioner iskoristio je pravo da izađe iz kuće, mada su mnogi od njih iskoristili dozvoljeni period kretanja kako bi otišli do prodavnice, poljoprivredne apoteke, mada je bilo onih koji su otišli i na groblje. U svakom slučaju, evidentno je da se mere poštuju, o redu se staraju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji redovno patroliraju.

Slična situacija je i u Novim Kozarcima, a period policijskog sata se koristi za dezinfekciju javnih površina. Na ulicama nema praktično nikoga, samo poneki stariji meštanin koji se proštetao ulicama sela nakon zaista dugog perioda izolacije. U razgovoru sa njima, čuli smo ono što smo i očekivali, da je povratak na ulice i više nego prijatan i da jedva čekaju da sve ovo prođe, uz konstataciju da se svih mera moraju pridržavati pre svega zbog sebe, ali i njihovih najmilijih.

U najvećem kikindskom selu Mokrinu meštani vreme uglavnom provode po dvorištima, tako da na ulicama kojima se pruža miris lipe nema gotovo nikoga, poneki penzioneri iskoristili su lepo veče da prošetaju, ali nakon pola sata se vraćaju svojim domovima. Iako se ove godine Mokrinčani nisu okupili kako bi se nadmetali u nadaleko poznatoj manifestaciji “Tucanijadi“, veru nisu izgubili. Naprotiv, sebi su zadali zadatak da sledeće godine naprave manifestaciju kakva i priliči tako velikom prazniku.  

Možda su meštani svih kikindskih sela na neki način različiti i svaka sredina ima nešto po čemu je specifična, ali su ovoga puta svi u jednom isti i složni, odnosno da se svih mera moraju pridržavati i da se situacija mora shvatiti veoma ozbiljno, uprkos popuštanju i ublažavanju mera.

error: Content is protected !!