Počeli promotivni koncerti u Muzičkoj školi: Prijava zainteresovanih u aprilu

Danas je u Osnovnoj muzičkoj školi „Slobodan Malbaški“ održan promotivni koncert, kojem su prisustvovali učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“. Cilj promotivnih koncerata, koji će biti organizovani do sredine maja, je da se olakša budućim učenicima u odabiru odseka. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 310 učenika, raspoređenih u 8 odseka: klavir, harmonika, violina, gitara, tambura, flauta, klarinet i solo pevanje:

Nakon promotivnih koncerata, očekuje nas prijava učenika, kada se osim podataka navodi i željeni instrument, poželjno je i više opcija, kako bi komisija donela odluku nakon provere sposobnosti. Školovanje kod nas je specifično i traje 4 ili šest godina, u zavisnosti od instrumenta. Prijava počinje u aprilu, a provera sposobnosti će biti krajem maja i sredinom juna – kaže direktorica OMŠ „Slobodan Malbaški“, Margita Detari. 

Događaju je prisustvovao i predsednik Skupštine grada, Mladen Bogdan, koji je pohvalio ovu akciju Muzičke škole: 

Naši najmlađi sugrađani, koji vole muziku i imaju afinitete da se bave ovom umetnošću, imaju priliku da vide šta pruža i nudi Muzička škola. Lokalna samouprava pruža značajnu podršku Muzičkoj školi. Prošle godine smo im obezbedili nekoliko instrumenata: gitaru, klavir i klarinet, kao i klavirske stolice i pultove za note, za šta je izdvojeno oko 600 000 dinara. U narednoj godini u planu je postavljanje gromobrana i ograde oko škole– rekao je Bogdan. 

error: Content is protected !!