Otvorene prijave za ovogodišnju regatu „Vode Vojvodine“

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 13. po redu, ove godine održava se od 21. do 30. juna, na Dunavu, Tisi i kanalima Dunav – Tisa – Dunav, a prijave za učešće u ovoj desetodnevnoj plovidbi otvorene su do kraja maja.

Regata, kao  i svake godine, okuplja ljubitelje rekreativne plovidbe, a ove godine preći će se oko 250 kilometara na vojvođanskim plovnim putevima,  sa sledećom maršrutom: Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Žitište – Mihajlovo – Novi Bečej – Bečej – Srobran – Bački Petrovac – Sremski Karlovci – Novi Sad.

Foto Nenad Mihajlović

Regata je otvorena za sve koji su željni avature sa društvom ili porodicom, a za prijavu je neophodno posedovanje registrovanog plovnog vozila i važeće plovidbene dozvole. Učešće u regati je besplatno, a svi zainteresovani treba da popune prijavu na sajtu www.vodevojvodine.rs, te popunjenu prijavu sa skeniranom plovidbenom dozvolom pošalju na mejl [email protected]  do 31. maja. Broj prijava je ograničen.

Budući da JVP „Vode Vojvodine“ ove godine obeležava 20 godina postojanja, te da se sama regata organizuje s ciljem promocije nautičkih potencijala, JVP „Vode Vojvodine“ će u saradnji sa  Gradom Novim Sadom i Opštinom Sremski Karlovci obeležiti Međunarodni dan Dunava, po povratku regataša, 29. juna na obali u Sremskim Karlovcima.

Foto Aleksandar Simić

error: Content is protected !!