INFO Servis, Sport

OFK “Kikinda“ rutinski do pobede protiv Kovina: Dva gola Đukića za nova tri boda

Fudbaleri OFK “Kikinde“ ostvarili su pobedu u utakmici 24. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok. Kikinđani su bez većih problema savladali goste iz Kovina, ekipu “Radničkog“ sa 2:0. Već u prvom poluvremenu kikindski fudbaleri dali su do znanja gostima da nemaju šta da traže na Gradskom stadionu.

Za to se posebno pobrinuo kapiten Nebojša Đukić koji je iskoristio neopreznost gostujućih fudbalera i loptu poslao u protivničku mrežu u momentu dok su fudbaleri “Radničkog“ još uvek postavljali živi zid, misleći da se Đukić priprema da izvede slobodan udarac. Strelac drugog gola bio je takođe Đukić koji je volejom postigao prelep gol nakon asistencije mladog Stefana Kockara. Nova pobeda vratila je poljuljano samopuzdanje našim fudbalerima nakon poraza u Elemiru:

Uvek je teška utakmica, pogotovo nakon onog poraza u Elemiru, ali je bitno da smo se izdigli iznad toga i da smo pobedili sigurnom igrom. Idemo dalje korak po korak, utakmicu po utakmicu i videćemo gde će nas to odvesti. Ove polusezone nas krasi lepa igra, stvaranje šansi, dosta golova, idemo redom i zaista se trudimo da damo svoj maksimum na svakoj utakmici. Ubeđen sam da će sve biti dobro i da ćemo na kraju uspeti da ostvarimo naš cilj – istakao je kapiten Đukić.

OFK “Kikinda“ i dalje je lider na tabeli vojvođanskog istoka. Dva boda beži ekipi “Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva koje, doduše, ima utakmicu manje. Ekipa “Naftagasa“ iz Elemira poražena je u Banatskom Karlovcu od domaćeg “Proletera“ sa 1:0, pa im Kikinđani sada beže šest bodova.

-Malo smo bili pali nakon poraza u Elemiru, izgubili smo naivno bodove, tako da nas je ova pobeda podigla. Znali smo da ni protiv Kovina neće biti lako jer se oni bore za opstanak, a takve ekipe su jako neugodne i nismo se opuštali nijednog momenta. Potrudili smo se da to što bolje odradimo i u tome smo uspeli – dodao je Stefan Kockar, asistent prilikom postizanja drugog gola.

Fudbaleri OFK “Kikinde“ naredne nedelje putuju u Žitište na gostovanje ekipi “Begej“. Kikinđani zauzimaju prvu poziciju sa osvojena 54 boda.

Foto: Goran Birimac

Pratite nas FB
error: Content is protected !!