INFO Servis

Obeležena hramovna i seoska slava u Mokrinu: Uručena priznanja najzaslužnijim Mokrinčanima

U Mokrinu je rezanjem slavskog kolača, kao i svečanim programom u seoskom domu omladine, obeležena hramovna i seoska slava – Sveti Arhangel Mihailo.

U prisustvu predstavnika Gradske uprave Kikinda, Severnobanatskog okruga i javnih institucija u gradu, u okviru obeležavanja slave dodeljena su i priznanja najzaslužnijim Mokrinčanima koji su dali svoj dopinos tokom godine kako bi se život meštana podigao na viši nivo. 

Okupili smo se povodom proslave seoske i hramovne slave Sveti Arhangel Mihailo. Mokrinčanima je jako važno da da znaju i da veruju u svog zaštitnika, tako da smo ove, kao i prethodnih godina tradicionalno obeležili ovaj važan događaj. U nedelju ujutru bili smo u crkvi na liturgiji, potom smo prisustvovali rezanju slavskog kolača u Mesnoj zajednici, a potom smo organizovali i svečani program kako bi nagradili najzaslužnije meštane Mokrina. U planu je da poboljšamo život meštana Mokrina, zato smo i tu na mestima gde jesmo, pandemija jeste poremetila neke planove, ali ćemo se potruditi da uradimo sve što je do nas kako bi svima život poboljšali – poručio je predsednik Saveta mesne zajednice Mokrin, Dejan Ivanović. 

U okviru obeležavanja seoske i hramovne slave, zahvalnice su uručene Grupi građana za volonterske akcije, Zemljoradničkoj zadruzi “Vojvođanin“, Fudbalskom klubu “Delija“, “Mokrin hausu“, Muškoj dečjoj ekipi Vatrogasnog društva Mokrin, Predragu Kovačiću za volonterski rad i Goranu Reljinu, za požrtvovan rad na sportskoj hali.

-Svim žiteljima Mokrina u ime grada Kikinde i svoje lično ime čestitala bih hramovnu i seosku slavu Svetog Arhangela Mihaila sa željom da im ovaj zaštitnik donese dobro zdravlje, međusobnu slogu, puno tolerancije i ljubavi. Zahvalila bih ovom prilikom i domaćinu na pozivu. Svi mi znamo da je Mokrin najrazvijenije selo na području grada Kikinde i da su Mokrinčani svesni sa koliko potencijala raspolažu,. Oni su i uspeli da brendiraju svoje najvažnije manifestacije, tako da po tome pravazilaze nacionalne okvire. Postoji čitav niz činilaca koji doprinose da zaista Mokrin i meštani prepoznaju interne resurse i koriste ih kao mogućnost održivog razvoja, ali je svakako bitna podrška lolane smaouprave. Bitno je da kroz dosadašnja i buduća ulaganja nastavimo ovaj trend, da se potencijali maksimalno iskoriste i povećaju, što bi bilo ne samo na dobrobit meštana Mokrina već cele naše zajednice – istakla je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!