INFO Servis

Nova knjiga Kikinđanke Jelene Marinkov „Karantin u paklu“

Pesnička knjiga „Karantin u paklu“ naše sugrađanke Jelene Marinkov nedavno je objavljena u izdanju Književne radionice Rašić iz Beograda.

Zbirku „Karantin u paklu“ Jelene Marinkov uvezuju u koherentnu celinu brižljivo sortirani katalozi promašenih života, promašenih ljubavi, promašenih ciljeva, promašenih vremena i mesta, promašenih puteva koji ne vode ka hepiendu, pa otuda i toliko upečatljivih pesama koje su – daleko od svake banalnosti i patetitke – sirove i surove u svojim iskazima – napisao je u pogovoru urednik izdanja Srđan V. Tešin. Idejno rešenje naslovne strane potpisuje, takođe naš sugrađanin, Kai David Melank.

Jelena Marinkov je rođena 1993. godine u Kikindi. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Master studije je završila na istom fakultetu. Trenutno je doktorand na modulu Srpska književnost. Bavi se naučnoistraživačkim radom, objavljuje radove u naučnim časopisima i zbornicima, književnu kritiku, poeziju i prozu u periodici. Dobitnica je nagrade „Đura Đukanovˮ 2015. godine za zbirku priča Ispuštene priče, nagrade „Bal u Elemiruˮ za humorističko-satiričnu priču 2017. godine i prve nagrade na konkursu za najbolji esej o Disu 2020. Njen rukopis poezije bio je u užem izboru za nagrade mladim pesnicima „Mladi Disˮ i „Mak Dizdarˮ 2020. godine. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!