INFO Servis

„Le Belier“ donirao informatičku opremu Zavodu za javno zdravlje

Kompanija „Le Belier“ još jednom je pokazala društvenu odgovornost, donirajući informatičku opremu kikindskom Zavodu za javno zdravlje. Vrednost donacije iznosi nešto više do 200 hilajda dinara, a oprema će olakšati i unaprediti vođenje evidencije vakcinisanih lica.

Direktorica ZZJZ dr Sandra Radlović ističe da donacija mnogo znači ovoj ustanovi, koja rukovodi procesom vakcinacije i vrši stručni nadzor, kako u našem gradu, tako i u celom Severnobanatskom upravnom okrugu:

Oprema će doprineti bržem i efikasnijem vođenju evidencije vakcinisanih lica, u gradu i okolnim selima. Olakšaće i obradu podataka o broju testiranih i obolelih od koronavirusa. Kompanija „Le Belier“ je poznata po visokom stepenu društvene odgovornosti i ovom donacijom će indirektno doprineti daljem sprečavanju širenja virusa, jer što se veći broj ljudi bude vakcinisao, pre ćemo izaći iz ove epidemije -rekla je Radlović. 

Kompanija „Le Belier“ je prethodnih godina doprinela opremanju Školskog i Dečjeg dispanzera, kao i Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice, i time pokazala da je uvek spremna da donacijama pomogne institucijama koje su od velikog značaja za lokalno stanovništvo:

Već 18 godina smo u Kikindi i već nekoliko puta smo pokazali da smo vrlo dobri partneri lokalne zajednice u kojoj poslujemo. Naša donacija Zavodu za javno zdravlje je važna jer želimo da podržimo proces vakcinacije lokalnog stanovništa. Drago nam je što možemo da pomognemo u ovim teškim i izazovnim vremenima – rekao je Paskal Marmou, direktor Le Belier Kikinda. 

Lokalna samouprava već nekoliko godina sprovodi aktivnosti sa ciljem većeg angažovanja privrede u životu lokalne zajednice, povezujući institucije i programe sa privrednim društvima koja su spremna da pomognu u rešavanju određenih problema:

Lokalna samouprava, kao posrednik je izuzetno zadovoljna društvenom odgovornošću firmi koje posluju u našem gradu, među kojima je i „Le Belier“, koji u Kikindi zapošljava više od 500 ljudi. Zahvalni smo im što pre svega dobro brinu o svojim radnicima i što razumeju potrebu da se kroz društvenu odgovornost oduže lokalnoj zajednici -kazao je gradonačelnik Nikola Lukač.  

Na teritoriji Okruga je od početka godine testirano ukupno oko 7.500 građana. Na teritoriji našeg grada aktivno je oko 500 slučajeva koronavirusa. U Kikindi je vakcinisano oko 30 posto punoletnih građana:

Imunizacija ide dobrim tokom, ali nije dovoljno da bismo bolest sveli na pojedinačne slučajeve. Procenat vakcinisanih bi trebalo da bude oko 70 posto, kako bismo kovid 19 doveli pod kontrolu – objašnjava Tatjana Pecarski, epidemiolog ZZJZ. 

Vakcinalni punkt danas radi do 16 sati, a petak, subota i nedelja, će biti neradni dani. Imunizacija se nastavlja u ponedeljak u 8 sati ujutru. Na raspolaganju su vakcine Fajzer, Sinofarm, AtsraZeneka i Sputnjik V, a ima ih dovoljno i za nezakazane građane. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!