Kikindsko konjičko udruženje: Škola jahanja počinje 27. maja

Kikindsko konjičko udruženje organizuje školu jahanja za decu i odrasle, koja će početi sa radom u subotu, 27. maja u 10 časova, na prostoru nekadašnjeg pogona III fabrike „Toza Marković“. Prema rečima Ilije Rađenovića, predsednika Udruženja, i ove godine će biti uključeni i korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ kao i Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Čigra“:

Mislim da je izuzetno dobro i korisno da deca i osobe sa invaliditetom učestvuju u ovakvim aktivnostima, jer druženje sa konjima ima terapijski efekat i pozitivan uticaj. Škola jahanja namenjena je uzrastu od pet godina pa naviše, vodiće je licencirani treneri, Jovana Rožajac i ja, a naš tim čine i mlade devojke Natalija Prodanov, Lina Veličkov i Mina Albulov. Tu će biti i sve ostale naše kolege iz udruženja, koje su uvek tu da nam pomognu – rekao je Rađenović. 

Petnaestogodišnja Mina Albulov konje voli od malena, a jahanje je naučila u Ergeli Kelebija:

Jedva sam čekala da ovako nešto bude i u Kikindi, da ne moram stalno da putujem. U školi jahanja ću pomagati i učiti decu, koja će morati prvo da se zbliže sa konjima i da nauče o karakteru svakog, pa onda i da nauče da jašu – rekla je Mina. 

I Natalija Prodanov, koja će takođe pomagati u školi jahanja, od ranog detinjstva voli i jaše konje: 

Mislim da sam se rodila sa ljubavlju prema konjima. Drago mi je što ću imati priliku i da to sve prenesem deci koja budu zainteresovana, jer nema ničeg lepšeg biti u društvu ovih životinja, koje su za mene najlepše – poručila je Natalija. 

Lina Veličkov, takođe od malena voli konje, a odnedavno ima i svog:

Mnogo volim da jašem konje. Ima i dosta obaveza oko njih, ali je sve to zaista lepo. Nadam se da će interesovanje dece za školu jahanja biti veliko – kaže Lina. 

Treninzi u okviru škole jahanja biće organizovani vikendom, kao i jednim radnim danom. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 069/435 06 80. 

error: Content is protected !!