Kikindski penzioneri obeležili slavu Udruženja

Udruženje penzionera Kikinda danas je tradicionalno obeležilo slavu, Svetog Savu, uz veliki broj gostiju iz udruženja iz drugih gradova. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je bio kum slave. 

Sveti Sava je bio prvi srpski arhiepiskop, kojeg Srpska pravoslavna crkva slavi kao svog osnivača, a bio je i zaštitnik siromašnih i starijih, zbog čega se i obeležava kao slava penzionera. Na obeležavanju slave u gradskom Udruženju penzionera, danas je bilo oko 150 zvanica, među kojima su bili članovi i gosti iz udruženja iz drugih gradova: 

Pripremili smo lep i bogat program, uz crkveni obred i rezanje slavskog kolača. Osim našeg hora, nastupili su i prvaci iz OŠ „Vuk Kradžić“. Tu su nam gosti iz Zrenjanina, Vrbasa, Bačke Palanke, Bele Crkve i drugih mesta. Ovakve prilike, kada posećujemo jedni druge, koristimo za druženje, ali i razmenu iskustava i ideja – rekao je predsednik Udruženja penzionera, Milan Periz.

Ove godine, kum slave Udruženja penzionera bio je gradonačelnik Nikola Lukač:

Saradnja loklane samouprave i Udruženja penzionera je na vrlo visokom nivou. Mudrost i iskustvo starijih sugrađana nama, koji smo preuzeli odgovornost vođenja grada, mnogo znači. Poželeo bih im dobro zdravlje i da se što više ovako lepim povodima okupljaju, čuvaju naše običaje i tradiciju -rekao je Lukač. 

Udruženje penzionera Kikinda ima između 6 500 i 7 000 članova. 

 

error: Content is protected !!