INFO Servis, Sport

Kikindska rukometašica i reprezentativka Nevena Bjelić poručuje: Zaslužujemo A diviziju, odužiću se svojoj Gimnaziji na Svetskom školskom prvenstvu

Kikindska rukometašica, reprezentativka kadetske ženske selekcije Srbije, Nevena Bjelić, nalazi se u Beogradu gde je sa reprezentacijom očekuje baraž za ulazak u A diviziju, odnosno društvo najboljih evropskih reprezentacija u Evropi. Naše kadetkinje su na proteklom prvenstvu Starog kontinenta bile druge, tako da će za ulazak u A diviziju morati preko baraža.

Ono što je dobro, jeste da se mini liga igra upravo u Beogradu, a naše rukometašice igraće protiv selekcija Slovačke, Slovenije i Islanda.

-Mnogo smo uzbuđeni i srećni što konačno imamo priliku da se dobrom igrom izborimo za A diviziju. To je grupa u kojoj se nalaze najbolje evropske reprezentacije i zaista mislim da Srbija tu pripada. Nama predstoje treninzi i pripreme, a potom da damo sve od sebe i u Beogradu pred domaćom publikom da ostvarimo ono u šta svi verujemo. Mnogo smo radili na sebi u proteklom periodu, ostvarili smo odličan uspeh na prvenstvu i ovo je sada prilika da pokažemo koliko zaista vredimo i da opravdamo poverenje koje su nam dali svi oko nas. Mi smo osvojile srebro u Gruziji, tako da do dolaska u A diviziju moramo preko baraža. Neće biti lako, ali smo mi jedna vrlo dobra i disciplinovana ekipa pred kojom su sjajne partije na terenu – istakla je Velikoselka Nevena Bjelić.

Čim završi sa obavezama u reprezentaciji, Nevenu odmah takođe u našoj prestonici očekuje Svetsko školsko prvenstvo u rukometu gde će nastupiti za svoju Gimnaziju “Dušan Vasiljev“.

-Ne mogu da vam opišem koliko se radujem što ću imati priliku da se na najbolji mogući način odužim svojoj školi, svojoj Gimnaziji jer su mi do sada uvek izlazili u susret, uvek su mi pomagali i uvek pružali podršku, tako da će ovo biti sjajna šansa da pokažemo koliko možemo i ostvarimo sjajne rezultate na ovom Svetskom prvenstvu koje nas očekuje. Mi imamo sjajan tim, nekoliko nas je u istoj ekipi, imali smo istog trenera, tako da se vrlo dobro poznajemo i možemo da pružimo odličnu igru na terenu. To će biti moj dug koji ću sa ponosom vratiti svojoj Gimnaziji – dodala je Nevena.

Foto: Rukometni savez Srbije

Pratite nas FB
error: Content is protected !!