„Kikinda kup“ prvi put u našem gradu: Okupiće 8 fudbalskih klubova iz 6 zemalja

Naš grad biće domaćin prvog „Kikinda kupa“, međunarodnog fudbalskog turnira za fudbalere do 17 godina. Na dvodnevnoj sportskoj manifestaciji učestvovaće osam klubova iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Kazahstana, Severne Makedonije i Slovenije.

Predstavljanju klubova učesnika večeras u svečanoj sali Gradske kuće prisustvovao je i Dragan Pecarski, član GV zadužen za sport i omladinu, koji je istakao da je Кikinda grad sporta, dobrih ljudi i sportskog turizma i da će biti dobar domaćin: 

Ovaj projekat zajedno sa Gradom realizuje sportski radnik Zdravko Rauković, zahvaljujući kojem imamo vrhunske klubove na turniru u našem gradu. Nadam se da ćemo narednih godina „Kikinda kup“ unapređivati, da ćemo kvalitet podići na još viši nivo i da će svi učesnici uživati i biti zadovoljni – rekao je Pecarski.  

Turnir će biti svečano otvoren sutra u 12.45 na Gradskom stadionu:

Daćemo sve od sebe da budemo odlični domaćini i da pripremimo sve neophodne uslove za nesmetan rad. Nadam se da će „Kikinda kup“ prerasti u veliku i tardicionalnu sportsku manifestaciju kojom ćemo se ponositi – rekao je Marko Vukobrat, sportski direktor OFК “Кikinde“.

Na turniru će, pored OFК “Кikinde“, nastupiti i “Crvena zvezda“, “Vojvodina“, kao i klubovi iz Rumunije, Mađarske, Kazahstana, Severne Makedonije i Slovenije:

Drago nam je što ćemo snage odmeriti sa godinu dana starijim igračima i što ćemo tako imati priliku da vidimo gde smo u ovom momentu kao klub i kao igrači. Verujem da će ovo postati prestižan turnir, na kom ćemo imati prilike da odmerimo snage sa poznatim evropskim klubovima i školama fudbala – kazao je Bojan Neziri, trener u FК “Vojvodina“.

error: Content is protected !!