INFO Servis

Jasmina Milankov v.d. direktora novoosnovane Turističke organizacije gost emisije „Ami vas pita“

Gošća današnje emisije „Ami vas pita“, koja se na našem radiju emituje premijerno četvrtkom i reprizno subotom od 11 sati, bila je Jasmina Milankov, vršilac dužnosti direktora novoosnovane Turističke organizacije, sa kojom smo razgovarali o unapređenju turističke ponude Kikinde, planovima za ovu godinu i novinama. 

Zbog tadašnje finansijske situacije, 2013. godine Turistička organizacija grada Kikinde trasformisana je u Kancelariju za turizam. Nakon 8 godina ponovo su se stekli uslovi za osnivanje Turisitčke organizacije u našem gradu, koja će već od aprila ponovo biti u prostorijama u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi:

Cela priča vezana za turizam i promociju našeg grada podrazumeva istraživanja, razgovor sa ljudima i utvrđivanje nekih stvari koje postoje u našem gradu, a nismo ni svesni koliko to turistima može da bude interesantno. Najponosniji smo kada vidimo ljude da odlaze sa osmehom iz našeg grada i kažu da ćemo se videti opet. 

Naša sagovornica kaže da je u planu uspostavljanje saradnje sa drugim gradovima u našoj zemlji. Kako je objasnila, biće pozvani predstavnici turističkih organizacija gradova koji žele da sarađuju, da urade promocije svojih mesta u Kikindi, a na isti način će i njima biti predstavljeni turistički potencijali našeg grada: 

 – Već narednog meseca očekujemo kolege iz Loznice. Poslali smo upit za saradnju i Boru, koji takođe želi da se predstavi Kikindi, u planu je i Sokobanja i još neki gradovi. S obzirom na situaciju i nemogućnost većine građana da putuje u inostranstvo, želimo da približimo Srbiju Kikinđanima.

Epidemiološka situacija će u narednom periodu diktirati koje će manifestacije i programi biti realizovani. Milankov otkriva da je već u toku priprema programa za leto:

Pre dve godine smo prvi put organizovali manifestaciju „Raspust za sve“, koja je namenjena prvenstveno deci uzrasta od 10 do 15 godina. Prošle, 2020. nismo mogli da je realizujemo, ali se nadamo da ćemo ove godine moći da je organizujemo krajem maja, početkom juna. Kada je u pitanju „Kikindsko leto“, standardni muzički programi će ostati isti, a kada je u pitanju pozorišni program tu će biti i nekih novih glumačkih imena. Već smo u kontaktu sa nekim ljudima kako bismo imali pripremljen program, koji ćemo realizovati ako situacija dozvoli. 

Prošle godine, naša tradicionalna manifestacija „Dani ludaje“ trajala je samo jedan dan, kada je održan samo njen centralni deo, odnosno takmičenje uzgajivača najduže i najteže tikve:

Kikinda je prestonica bundeve, a poslednjih godina se i naši sugrađani sve više uključuju kada je u pitanju proizvodnja budneve i različitih proizvoda od ludaje. Iskreno se nadam da ćemo ove godine imati priliku da sve to pokažamo i prikažemo. Semena se suše, uskoro će moći da se nose u Institut na tretiranje, nakon čega sledi slanje na kućnu adresu svima koji su nam se javili u želji da uzgaje dugu ili tešku bundevu. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!