INFO GRAD KIKINDA, 9. jun

Danas je petak, 9. jun

 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će još danas biti u Grmečkoj i Ulici Slobode, a od danas do ponedeljka 12. juna 4 kontejnera biće postavljena u Glavnoj ulici u Nakovu. Naredne sedmice akcija će biti organizovana u Banatskom Velikom Selu. Od ponedeljka do srede kontejneri će biti postavljeni na sledećim lokacijama: ugao ulica Srpskih ratnika i Marka Oreškovića, ugao Stojana Matića i Mladena Stojanovića, ugao Stojana Matića i Sime Šolaje i ugao Krajiške i Vuka Karadžića, a od srede, 14. do ponedeljka, 19. juna: ugao Nikole Tesle i Bosanske, ugao Zdravka Čelara i Pane Đukića, ugao Marka Jokića i Desanke Maksimović i ugao Slavka Rodića i Desanke Maksimović. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas u periodu od 9.30 do 10.30 bez struje će biti Ulica Branka Radičevića, od Dositejeve do Vojvode Putnika, i neparna strana Dositejeve ulice, od Branka Radičevića do broja 33, a od 11 do 12 časova električnu energiju neće imati potrošači u sedećim ulicama: Koste Krnića, Veselina Kljajića, Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov, i Braće Arsenov. U ponedeljak, 12. juna, od 9 do 12 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Iđošu: Svetosavska, od Đure Jakšića do Jovana Đurđulova, Svetozara Miletića, Nikole Francuskog, od Milivoja Omorca do Svetosavske, Žarka Zrenjanina i Jovana Đurđulova. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 50 potencijalnih davalaca, od kojih su 44 dala dragocenu tečnost. Do kraja meseca biće organizovane još dve redovne akcije, koje su zakazane za 19. i 29. jun. 

Istorijski arhiv: 

Istorijski arhiv Кikinda će danas sa početkom u 18 časova, u svečanoj sali Muzeja  organizovati predavanje pod nazivom „Hronika nastajanja Vojvodine“, koje će održati Zoran Кnežev, publicista iz Novog Sada. Knežev će ovom prilikom promovisati neke od svojih knjiga iz bogatog bibliotečkog opusa.  

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Povodom manifestacije „Noć knjige“, Narodna biblioteka „Jovan Popović“ danas i u subotu, 10. juna odobrava popust od 50 posto na godišnju članarinu. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu danas biće predstava „Oblaci – Dušan Vasiljev“. Početak je u 20 časova.

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 11. juna na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ biće predstava „Moj drug policajac“. Početak je u 19 časova. 

Otvaranje kupališne sezone 17. juna:

Letnja sezona na otvorenim bezenima SC „Jezero“ počinje u subotu, 17. juna, u Кikindi i u Banatskom Velikom Selu, a ulaz će i ove godine, na dan otvaranja, biti besplatan. Cena dnevne ulaznice za odrasle je 300 dinara, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500. Akcija za plaćanje gotovinom traje do 14. juna, do kada možete dopunu od 50 ulazaka kupiti za samo 6.000 dinara.

Sport:

U poslednjem kolu Vojvođanske lige Istok, u subotu, 10. juna sa početkom u 17.30 šampion OFK Kikinda igraće u Banatskom Karlovcu protiv „Proletera“, „Kozara“ će u Velikom Selu igrati protiv „Omladinca FAM“ iz Botoša, „Sloboda“ u Kozarcima dočekuje „Polet“ iz Idvora, dok će na Vašarištu lokalni derbi igrati ŽAK i ruskoselska „Crvena zvezda“. Fudbaleri ŽAK-a pozivaju navijače da dođu od 17 časova u što većem broju i da zajedno proslave opstanak u ligi. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali je oprez i dalјe neophodan kod osoba sa kardiovaskularnim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, pospanost i bolovi u mišićima.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!