INFO GRAD KIKINDA, 9. jul

Danas je utorak, 9. jul

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će 9 do 11 časova bez struje ostati potrošači u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina do Petefi Šandora, kao i blokovi B, E i F u Mikronaselju, a od 12 do 14 sati: Mihajla Pupina, od Jovana Jovanovića Zmaja do Njegoševe, Miloša Ostojina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Kosovska, od Miloša Ostojina do Njegoševe, Njegoševa od Partizanske do Mihajla Pupina i od  Mihajla Pupina do Kosovske, Braće Subotički, od Partizanske do Mihajla Pupina, i Mihajla Pupina, od Njegoševe do Sinđelićeve. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 45 potenicjalnih davalaca, od kojih je 40 dalo dragocenu tečnost. Naredna akcija zakazana je za 25. jul. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa, večeras će u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ biti prikazan film za decu „Maša i medved“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kozaračke letnje večeri:

U okviru programa „Kozaračkih letnjih večeri“, u petak, 19. jula u 20 sati u Galeriji „Zdravko Mandić“ biće održano književno veče Nataše Radosavljević iz Beograda. U subotu, 20. jula, Bodibilding i karate klub „Sloboda“ će sa početkom u 19 sati organizovati 22. po redu manifestaciju „Strongmen Evro kup“. U nedelju, 21. jula Udruženje ljubitelja prirode Klub „Zlatni karaš“ će sa početkom u 8 sati organizovati takmičenje u pecanju, za decu uzrasta od 7 do 15 godina, a od 16 sati takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Kozarački kotlić“. Sve zainteresovane ekipe mogu da se prijave do petka, 19. jula u podne, putem brojeva: 064/317 81 90  i 060/481 55 74. 

Dečja pijaca:

Svakog dana do petka, od 18 do 20 sati u dvorištu Kulturnog centra biće organizovana dečja pijaca, na kojoj najmlađi sugrađani mogu da kupe, prodaju ili menjaju različite stvari za decu. 

Tamburaške svečanosti: 

Kulturni centar, uz podršku Grada Kikinde i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, organizuje treće po redu „Kikindske tamburaške svečanosti“, koje će biti održane 10. i 11. jula. U sredu, sa početkom u 20 sati u dvorištu Muzeja nastupiće Tamburaški orkestar iz Subotice, dok će naredne večeri, u istom terminu, publika moći da uživa u nastupu Zvonka Bogdana i 14 tamburaša. Ulaz je slobodan. 

Promocija knjige:

U petak, 12. jula u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće predstavljen roman Nenada Pipera „Porodični ručak“. Početak promocije je u 19 časova. 

Letnji kamp u Biblioteci:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ će od 15. do 19. jula organizovati Letnji bibliokamp, namenjen deci uzrasta do 11 godina. Prijave traju do 10. jula na imejl: [email protected]

Noćni turnir u malom fudbalu:

Na Noćnom turniru u malom fudbalu u dvorištu Gimnazije, još večeras će se igrati utakmice u grupnoj fazi, u sredu i četvrtak su na programu četvrtfinala, polufinalni mečevi će se igrati u petak, a u subotu utakmice za treće i prvo mesto. 

Vreme:

Delimično oblačno i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 37 stepeni. 

Bioprognoza: 

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i obolјenjima srca se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja i glavobolјe. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

error: Content is protected !!