INFO GRAD KIKINDA, 8. jun

Danas je četvrtak, 8. jun

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođeno jedno muško dete.

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će još danas i sutra biti u Grmečkoj i Ulici Slobode, a od petka, 9. do ponedeljka 12. juna 4 kontejnera biće postavljena u Glavnoj ulici. Naredne sedmice akcija će biti organizovana u Banatskom Velikom Selu. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže,danas će od 8 do 13 časova bez vode ostati stanari Semlačke ulice u Kikindi, od ugostiteljskog objekta „Lovac“ do Ulice Nikole Pašića. Za sve dodatne informacije, na raspolaganju je broj telefona Pozivnog centra JP “Kikinda” 422-760. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u petak, 9. juna, u periodu od 9.30 do 10.30 bez struje će biti Ulica Branka Radičevića, od Dositejeve do Vojvode Putnika, i neparna strana Dositejeve ulice, od Branka Radičevića do broja 33, a istog dana od 11 do 12 časova električnu energiju neće imati potrošači u sedećim ulicama: Koste Krnića, Veselina Kljajića, Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov, i Braće Arsenov. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Danas će u Crvenom krstu, od 8.30 do 13 sati biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite:

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ danas će ispred Kulturnog centra, od 10 do 14 sati, organizovati prodaju začinskog bilja, koje su proizveli u plasteniku ustanove, u sklopu terapije baštovanstvom. Prihod od prodaje koristiće za kupovinu sublimacionog štampača za majice i šolje, kako bi unapredili kvalitet usluge dnevnog boravka kroz širenje opsega aktivnosti.

Istorijski arhiv: 

Istorijski arhiv Кikinda će u petak 9. juna, sa početkom u 18 časova, u svečanoj sali Muzeja  organizovati predavanje pod nazivom „Hronika nastajanja Vojvodine“, koje će održati Zoran Кnežev, publicista iz Novog Sada. Knežev će ovom prilikom promovisati neke od svojih knjiga iz bogatog bibliotečkog opusa. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 9. juna biće predstava „Oblaci – Dušan Vasiljev“. Početak je u 20 časova. 

Otvaranje kupališne sezone 17. juna:

Letnja sezona na otvorenim bezenima SC „Jezero“ počinje u subotu, 17. juna, u Кikindi i u Banatskom Velikom Selu, a ulaz će i ove godine, na dan otvaranja, biti besplatan. Cena dnevne ulaznice za odrasle je 300 dinara, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500. Akcija za plaćanje gotovinom traje do 14. juna, do kada možete dopunu od 50 ulazaka kupiti za samo 6.000 dinara.

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 11. juna na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ biće predstava „Moj drug policajac“. Predstava će se igrati u terminima od 17 i 19 časova. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod većine hronično obolelih, a naročito kod cerebrovaskularnih bolesnika i osoba sa disajnim problemima. Glavobolјa, reumatski bolovi i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Dodatan oprez je neophodan učesnicima u saobraćaju.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!