INFO GRAD KIKINDA, 6. januar

Danas je petak, 6. januar

Badnji dan, koji se po julijanskom kalendaru obeležava danas, 6. januara, je poslednji i najstroži dan božićnog posta, a ujedno predstavlja i veliku sreću jer je to dan pre Hristovog rođenja. Vernici će nakon liturgije u crkvi Svetog Nikole i hramu Svetih Kozme i Damjana moći da uzmu osveštane badnjake, a od 15 sati tradicionalnim paljenjem hrastovih grana biće obeležen Badnji dan. Od 16 do 18 sati, Gradska kuća otvoriće svoja vrata za decu koja korinđaju. Domaćin Gradske kuće, gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima dočekivaće u svečanoj sali korinđaše i za svaku božićnu pesmu, deliti slatkiše. 

Radno vreme tokom praznika:

Tokom praznika, dežurna je ambulanta u Svetosavskoj broj 53, koja će danas raditi do 18 sati, a na Božić od 7 do 20 časova, dok će kovid ambulanta biti otvorena od 9 do 17 časova. Dečji dispnazer će raditi do 17 časova. Autobusi „Autoprevoza“ saobraćaće po prazničnom redu vožnje, a sve informacije možete dobiti na 422-138. Kompanija FCC otpad će odnositi po redovnom rasporedu. Služba parkinga JP „Kikinda“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u subotu, 7. januara. Službe vodovoda i kanalizacije dežuraće tokom praznika 24 sata, a za sve informacije i eventualne kvarove, dostupni su brojevi pozivnog centra 062/88-44-891 i 062/88-44-888.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet je došao dečak.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u ponedeljak, 9. januara u prostorijama Crvenog krsta, od 8.30 do 13 sati. 

Raspisan oglas za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup i na korišćenje:

Grad Kikinda raspisao je oglas za davanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u zakup i na korišćenje. Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem, preko veb-aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja – https://gp.upz.minpolj.gov.rs/InzemBid, koja se nalazi na zvaničnoj veb-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište. Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije putem aplikacije je do 13. januara u 15 časova, dok je otvaranje ponuda za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta iz Javnog oglasa zakazano za 19. januar u 12 časova. 

Zimski kamp za decu u CSU:

Centar stručnog usavršavanja, tokom zimskog raspusta, organizovaće kamp namenjen deci uzrasta od 6 do 12 godina, koji će trajati od 10. do 12. januara. U okviru zimskog kampa, polaznici će imati priliku da učestvuju u radionicama iz oblasti hemije i muzike. Radionicu „Hemija na dar, napravi sam“ vodiće nastavnica hemije Senka Heldirh. U pitanju je interaktivna radionica namenjena deci koja još uvek nisu počela da uče hemiju. Za radionicu „Muzički vremeplov“ biće zadužen Milan Vašalić, vaspitač i čuvar narodne tradicije. Cena za tri radionice iznosi 600 dinara, a broj učesnika je ograničen. Zainteresovani mogu da se prijave na 404 830 ili putem mejla [email protected]

Narodni muzej:

Izložba posvećena fudbalu, pod nazivom „Zbirka u šesnaestercu“, moći će da se pogleda u Narodnom muzeju još danas, od 10 do 15 sati, i u utorak, 10. januara, od 10 do 20 časova. 

Vreme:

Delimično oblačno, sa temperaturom do 11 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele osobe, izuzev srčanih bolesnika kojima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe.

error: Content is protected !!