INFO GRAD KIKINDA, 5. januar

Danas je četvrtak, 5. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Tucindan, praznik na koji se kolje i priprema pečenica za Božić.

Radosne vesti:

Juče, 4. januara u Kikindi rođene su dve bebe ( devojčica i dečak.)

PU Kikinda:

Na području Policijske uprave u Kikindi u danima vikenda i novogodišnjih praznika registrovane su 2 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 170.000 dinara. Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdato je 69 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci isključeno 8 vozača, od tog broja 4 su zadržana u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu tj. imali su nedozvoljene psihoaktivne supstance. Otkrivena su 4 prekršaja zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i 50 ostalih prekršaja.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u ponedeljak, 9. januara u prostorijama Crvenog krsta, od 8.30 do 13 sati. 

JP “ Kikinda“:

Služba parkinga JP „Kikinda“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u subotu, 7. januara. Službe vodovoda i kanalizacije dežuraće tokom praznika 24 sata, a za sve informacije i eventualne kvarove, dostupni su brojevi pozivnog centra 062/88-44-891 i 062/88-44-888.

Božićni koncert:

ADZNM „Gusle“ će danas, u Hramu Svetih Kozme i Damjana održati koncert, na kojem će ženska pevačka grupa izvesti duhovne i svetovne božićne pesme, iz brojnih krajeva i područja na kojima žive Srbi. Početak koncerta je u 18 časova, ulaz je slobodan. 

Narodni muzej:

Narodni muzej u našem gradu danas će raditi redovno, od 10 do 20 časova, dok će na Badnji dan, 6. januara biti otvoren od 10 do 15 sati. 

Zimski kamp za decu u CSU:

Centar stručnog usavršavanja, tokom zimskog raspusta, organizovaće kamp namenjen deci uzrasta od 6 do 12 godina, koji će trajati od 10. do 12. januara. U okviru zimskog kampa, polaznici će imati priliku da učestvuju u radionicama iz oblasti hemije i muzike. Radionicu „Hemija na dar, napravi sam“ vodiće nastavnica hemije Senka Heldirh. U pitanju je interaktivna radionica namenjena deci koja još uvek nisu počela da uče hemiju. Za radionicu „Muzički vremeplov“ biće zadužen Milan Vašalić, vaspitač i čuvar narodne tradicije. Cena za tri radionice iznosi 600 dinara, a broj učesnika je ograničen. Zainteresovani mogu da se prijave na 404 830 ili putem mejla [email protected]

Konjički klub “ Banat“ :

KK „Banat“ ove godine zajedno sa Hramom Svetog Nikole učestvuje u organizaciji Badnjeg dana. Skup zaprega je zakazan za 12 časova ispred Parohijskog doma, nakon toga je planiran odlazak kod ovogodišnjeg domaćina Save Petrova, zatim će povorka prolaziti gradom i stići na Trg u 14.50 časova, dok je paljenje badnjaka zakazano za 15 časova.

Vreme:

Danas će biti umereno oblačno i toplo, makimalna temperatura do 11 stepeni.

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!