INFO GRAD KIKINDA, 3. novembar

Danas je četvrtak, 3. novembar

amiradio.rs

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođena je jedna beba ( dečak). 

Autoprevoz:

Autoprevoz Kikinda ponovo saobraća linijom 10 gradskog prevoza, tzv. „lokal“, koja spaja Autobusku stanicu, Bolnicu i Mikronaselje. Polasci u jutarnjim i ranim popodnevnim satima. Cena karte iznosi 50 dinara i plaća se u autobusu. Kategorije putnika koje imaju pravo na povlašćen prevoz prema gradskoj odluci: učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, slepa i slabovida lica, ratni vojni invalidi i ratni veterani, lica u stanju socijalne potrebe. Navedena lica su u obavezi da izrade legitimacije za povlašćen prevoz u lokalu. 

Solidarna pomoć u robi za penzionere sa najnižim primanjima:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava sve penzionere iz Kikinde i 9 seoskih mesnih zajednica, čija je penzija niža od 16.884,94 dinara, da se mogu prijaviti za solidarnu pomoći u robi. Svi zainteresovani prijavljuju se u prostorijama Udruženja, sa poslednjim čekom od penzije i ličnom kartom, ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, do 12. novembra. Pomoć će se deliti prema sačinjenoj rang listi. Penzioneri iz okolnih sela u kojima postoje organizacije ovog udruženja mogu prijave podnositi tamo, a ostali u svojim mesnim zajednicama.

Do 10. novembra bojevo gađanje u Crnoj Bari:

Službenici Policijske uprave u Кikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje do 10. novembra, u periodu od 8 do 14 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta.

Smotra stvaralaštva slepih i slabovidih umetnika Srbije u četvrtak u Pozorištu: 
 
Savez slepih Srbije i organizacija slepih Severni Banat Kikinda, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Кikinde i brojnih donatora, danas sa početkom u 11 časova u Narodnom pozorištu organizuju 23. Smotru stvaralaštva slepih i slabovidih umetnika Srbije.
 
Likovni konkurs: 
 
Centar za stručno usavršavanje raspisao je likovni konkurs za kolekcije radova dece od 3 do 7 godina na temu: „Sova ušara redovan gost našeg grada“. Tehnika je slobodna, konkurs je otvoren do 20. novembra. Radovi se mogu doneti ili slati na adresu Nemanjina 23, Centar za stručno usavršavanje Kikinda.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 4. novembra biće monodrama „Kad su cvetale tikve“, u izvođenju glumca Vladimira Maksimovića. Početak predstave je u 20 časova. 

Galerija „Tera“:
 
Izložba Milovana Dagovića, pod nazivom „Tragovi identiteta“ biće otvorena u Galeriji „Tera“ u petak, 4. novembra, sa početkom u 19 sati. 
 
Kulturni centar:
 
Prva samostalna izložba mlade Kikinđanke Gordane Kežić, pod nazivom „Portreti“, biće otvorena u galeriji Kulturnog centra u petak, 4. novembra. Početak je u 19 časova.  

Vreme:

Delimično oblačno, najviša temperatura u Kikindi biće 13 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

error: Content is protected !!