INFO GRAD KIKINDA, 29. novembar

Danas je sreda, 29. novembar

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 30. novembra od 8 do 10 časova bez struje će ostati potrošači u Ulici Đure Jakšića u Kikindi, od Save Tekelije do Čanadske. U petak, 1. decembra, bez električne energije će od 8 do 11 sati ostati korisnici u sledećim ulicama: Barska i Živice Dokića, od Barske do Branka Radičevića. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 30. novembra u prostorijama Crvenog krsta, u vremenskom periodu od 8.30 do 13 sati, biće održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

U četvrtak, 30. novembra sa početkom u 17 časova u prostorijama Gradskog udruženja penzionera biće održano predavanje namenjeno motociklistima, mopedistima i biciklistima starosne dobi preko 65 godina, o bezbednom učešću u saobraćaju. Predavanje će biti realizovano pod pokroviteljstvom lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja. Predavači će biti iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Instituta za bezbednost u saobraćaju iz Novog Sada. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda, sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Kutija želja:

„Kutija želja“, u koju deca uzrasta od 1 do 10 godina mogu da ubace svoja pisma Deda Mrazu, biće postavljena na Trgu do 12. decembra. U pismu je obavezno napisati podatke: ime i prezime, godina rođenja deteta, tačna adresa i broj telefona roditelja ili staratelja. Deda Mraz će i ove godine, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, obilaziti domove mališana koji su pisali pisma i deliti im poklone.

ADZNM „Gusle“:

ADZNM „Gusle“ će i večeras sa početkom u 20.15 u horskoj sali Društva, organizovati audiciju za mešoviti omladinski hor „Tolinger“. Hor vodi Eva Francuski Aranjoš, dugogodišnja članica „Gusala“ i nastavnica u OMŠ „Slobodan Malbaški“. Poziv je namenjen mladima od 15 do 30 godina, sa i bez pevačkog iskustva.

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite: 

U četvrtak, 30 novembra sa početkom u 18 sati, u velikoj sali Kulturnog centra korisnici usluge „Dnevni boravak“ Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ izvešće inkluzivnu predstavu „Vulkanizerska drama“. Ulaz je slobodan. 

Vreme: 

Delimično oblačno, suvo i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Usled očekivanih biometeoroloških prilika izvesne tegobe će osećati astmatičari i srčani bolesnici, pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolјa, reumatski bolovi i nervoza su mogući kod osetlјivih osoba. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

error: Content is protected !!