INFO GRAD KIKINDA, 25. novembar

Danas je petak, 25. novembar

amiradio.rs

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su tri bebe ( dva dečaka i jedna devojčica).

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na elektrčnoj mreži u ponedeljak, 28. novembra od 9 do 12 sati bez struje će biti potrošači u Ruskom Selu, u ulicama: Sonje Marinković, od Ive Lole Ribara do Stevice Jovanovića, i Stevice Jovanovića, od Sonje Marinković do Braće Opsenice. 

U toku prijava za subvencionisanu nabavku zastitnih ramova za traktore:

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije, najkasnije do 30. novembra. Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT542 i IMT 549. 

Sovembar: 
 
U okviru manifestacije „Sovembar“, danas će u Muzeju biti organizovana vajarska radionica za sve uzraste „Sova kao suvenir“, a u subotu istraživačka radionica za celu porodicu „Šta je sova pojela“. Termini radionica su od 13 do 16 sati, a najave grupa su obavezne na: 064 44 92 425. Kao prateći program, u klubu Muzeja, organizuje se likovna radionica za sve uzraste „Drvo je naš dom“, kao i radni list „U društvu sa sovama“ za predškolsku i školsku decu. Svi programi su besplatni. 
 

Koncert u Muzeju:

Večeras sa početkom u 18 sati u svečanoj sali Narodnog muzeja biće održan koncert pod nazivom „Muzika je božanski šapat, koji leči našu dušu od tišine“. U programu učestvuju: Gordana Adamov Lepa Lana, Jasna Grbić, Milan Prunić Duma, Ljiljana Sivčev, Lara Petkov, Srđan Stojanović, Žarko Adamov, Vladimir Kovačević i Eva Aranjoš Francuski. 
 
KCK:
 
Nebojša Petković, autor trilogije „Poslednji grad“, predstaviće knjigu „Čuvar grada“ u velikoj sali Kulturnog centra večeras u 19 sati. 
 
Dečje pozorište „Lane“:
 
Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 27. novembra, u terminima od 17 i 19 sati, biće predstava „Ježeva kućica“. 
 
Sport:
 
U 9. kolu Arkus lige, rukometaši Kikinde Grindeks u subotu, 26. novembra od 19 sati u Aranđelovcu igraju protiv ekipe „Šamot 65“. Rukometašice „Kikinde“ utakmicu 8. kola Arkus lige igraće u ponedeljak, 28. novembra u hali SC „Jezero“ protiv ekipe „Bora“. Početak je u 18 sati, a kikindske rukometašice pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju i podrže ih. 
 
Vreme:

Delimično oblačno. Najviša temperatura u Kikindi 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekuje se povolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike, izuzev kardiovaskularnih kojima se savetuje izvestan oprez, kao i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i nesanice. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

error: Content is protected !!