INFO GRAD KIKINDA, 25. januar

Danas je sreda, 25. januar

 

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u ponedeljak, 30. januara, u prostorijama Crvenog krsta, od 8.30 do 13 sati. 

Konkurs za studentske stipendije: 

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za dodelu studentskih stipendija u školskoj 2022/2023. godini. Konkurs je otvoren do 6. februara, a pravo učešća imaju brucoši i studenti viših godina studija, sa prebivalištem na teritoriji Kikinde. Sve detaljnije informacije o uslovima konkursa objavljene su na sajtu grada

Javni poziv za sportska udruženja i organizacije:

Grad Kikinda poziva sportska udruženja i organizacije da uzmu učešće na Javnom pozivu, u cilju finansijske podrške u vidu besplatnog prevoza, na ime realizacije programskih aktivnosti. Predlog mogu da podnesu sportska udruženja i organizacije u oblasti sporta u vidu zahteva. Prijava mora da sadrži kratak sažetak planiranog prevoza i predračun prevoznika. Poziv je otvoren do utroška sredstava. Više informacija možete pronaći na zvaničnoj internet prezetnaciji grada kikinda.org.rs. 

Prijavljivanje za upis prvaka u izabranu školu do 15. februara:

Roditelji dece rođene od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. godine mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 15. februara. U prvi razred školske 2023/2024. godine upisuju se deca koja do početka školske godine, 1. septembra imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Deca mlađa od šest i po godina takođe imaju pravo upisa, ali nakon provere spremnosti, koju vrši psiholog škole. Za sva dodatna obaveštanja, roditelji i staratelji đaka prvaka mogu se obratiti gradskim osnovnim školama, gde se i obavlja prijavljivanje za upis, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. 

Kulturni centar:

U okviru nedelje kineskog filma, večeras će u velikoj sali Kulturnog centra biti prikazan animirani film „Nedža“. Početak je u 19 časova, ulaz je slobodan. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 27. januara će biti predstava „Kovači“. Početak je u 20 časova. 

Sport:

Streljački klub Kikinda upisuje nove članove, decu uzrasta od 10 do 16 godina. Škola streljaštva je besplatna, a svi zainteresovani mogu da dođu radnim danima između 18 i 21 sat u streljanu, koja se nalazi na uglu ulica Vojina Zirojevića i Ivana Jakšića, ispod bivše Medicine rada. 

Upis u školu odbojke „Ki 0230“ za mlađe devojčice, uzrasta od prvog razreda osnovne škole, je u toku. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na: 063/ 500 956. 

Vreme:

Pretežno oblačno, suvo i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće 4 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca, kao i mentalno nestabilnim osobama se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!