INFO GRAD KIKINDA, 24. novembar

Danas je četvrtak, 24. novembar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog kralja Stefana Dečanskog, praznik u narodu poznat i kao Mratindan. 

amiradio.rs

 

Radosne vesti:

Juče u Kikindi na svet su došle dve bebe, ovu informaciju potvrdila nam je dežurna babica na  porođajnom odeljenju i obradovala da su rođeni dečak i devojčica.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na elektrčnoj mreži danas od 8 do 13 sati struju neće imati korisnici Jugovićeve ulice, od broja 56 do Ulice Nikole Tesle. 

U toku prijava za subvencionisanu nabavku zastitnih ramova za traktore:

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije, najkasnije do 30. novembra. Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT542 i IMT 549. 

Sovembar u Muzeju: 
 
U okviru manifestacije „Sovembar“, danas će u Muzeju biti organizovana dramska radionica za decu od 7 do 12 godina „Sova na zimovanju“, u petak vajarska radionica za sve uzraste „Sova kao suvenir“, a u subotu istraživačka radionica za celu porodicu „Šta je sova pojela“. Termini radionica su od 13 do 16 sati, a najave grupa su obavezne na: 064 44 92 425. Kao prateći program, u klubu Muzeja, organizuje se likovna radionica za sve uzraste „Drvo je naš dom“, kao i radni list „U društvu sa sovama“ za predškolsku i školsku decu. Svi programi su besplatni. 
 
Tribina u Biblioteci:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ večeras u 18 sati organizuje tribinu posvećenu slikaru i mozaičaru, profesoru Đuri Radloviću. O životnom putu od Nakova do Beograda, profesuri na FLU u Beogradu, o umetničkom značaju njegovih dela, o mozaicima koji krase naše crkve i manastire, govoriće sam autor, kao i profesori Jovica Trkulja i Radomir Кnežević. Razgovor će upotpuniti prezentacija fotografija sakralnih mozaika, koje je profesor Radlović uradio u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Koncert u Muzeju:

U petak, 25. novembra, sa početkom u 18 sati u svečanoj sali Narodnog muzeja biće održan koncert pod nazivom „Muzika je božanski šapat, koji leči našu dušu od tišine“. U programu učestvuju: Gordana Adamov Lepa Lana, Jasna Grbić, Milan Prunić Duma, Ljiljana Sivčev, Lara Petkov, Srđan Stojanović, Žarko Adamov, Vladimir Kovačević i Eva Aranjoš Francuski. 
 
KCK:
 
Nebojša Petković, autor trilogije „Poslednji grad“, predstaviće knjigu „Čuvar grada“ u velikoj sali Kulturnog centra u petak, 25. novembra. Početak promocije je u 19 sati. 
 
Sport:
 
Takmičari Streljačkog kluba „Kikinda“ bili su veoma uspešni u 4. kolu Lige Vojvodine za kadete i mlađe juniore u Zrenjaninu, gde su osvojili pet medalja, tri srebrne i dve bronzane. Srebrna odličja osvojili su Veljko Vuković, Jelena Santrač i Nađa Marinković, dok su se bronzanim medaljama okitili Milan Kaurin i Aleksa Derbakov. 
 
Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih i osetlјih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Nesanica i glavobolјa su očekivane meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

error: Content is protected !!