INFO GRAD KIKINDA, 23. novembar

Danas je sreda, 23. novembar

amiradio.rs

 

Radosne vesti:

Juče, 22. novembra u Kikindi na svet je došla jedna devojčica.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na elektirčnoj mreži u četvrtak, 24. novembra, od 8 do 13 sati struju neće imati korisnici Jugovićeve ulice, od broja 56 do Ulice Nikole Tesle. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica, redovna novčana naknada za nezaposlena lica biti isplaćena danas, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Кosova i Metohije biti isplaćena u četvrtak, 24. novembra. 

Poljoprivredna stručna služba:

Obaveštavaju se poljoprivredna gazdinstva da je Javni poziv za podnošenje prijava za isporuku merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava otvoren još danas. Javni poziv može se pogledati na sajtovima Republičke direkcije za robne rezerve i Ministarstva poljoprivrede. Pošto javnim pozivom nije predviđena mogućnost dopune prijave, bilo bi dobro da poljprivredna gazdinstva koja ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom pre slanja prijave dođu u Poljoprivrednu stručnu službu Кikinda (Кralja Petra I 49) kako bi zajedno pregledali zahtev i potrebnu dokumentaciju i pravilno adresirali koverat. Nakon zatvaranja javnog poziva formiraće se jedinstvena rang lista na nivou cele zemlje, u skladu sa vremenom podnošenja prijava. 

U toku prijava za subvencionisanu nabavku zastitnih ramova za traktore:

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije, najkasnije do 30. novembra. Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT542 i IMT 549. 

Sovembar u Muzeju: 
 
U okviru manifestacije „Sovembar“, danas u Muzeju biti organizovana kreativna radionica za decu uzrasta od 7 godina pod nazivom „Sove, nečujni letači“, u četvrtak će biti održana dramska radionica za decu od 7 do 12 godina „Sova na zimovanju“, u petak vajarska radionica za sve uzraste „Sova kao suvenir“, a u subotu istraživačka radionica za celu porodicu „Šta je sova pojela“. Termini radionica su od 13 do 16 sati, a najave grupa su obavezne na: 064 44 92 425. Kao prateći program, u klubu Muzeja, organizuje se likovna radionica za sve uzraste „Drvo je naš dom“, kao i radni list „U društvu sa sovama“ za predškolsku i školsku decu. Svi programi su besplatni. 
 
Tribina u Biblioteci:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u četvrtak, 24. novembra u 18 sati organizuje tribinu posvećenu slikaru i mozaičaru, profesoru Đuri Radloviću. O životnom putu od Nakova do Beograda, profesuri na FLU u Beogradu, o umetničkom značaju njegovih dela, o mozaicima koji krase naše crkve i manastire, govoriće sam autor, kao i profesori Jovica Trkulja i Radomir Кnežević. Razgovor će upotpuniti prezentacija fotografija sakralnih mozaika, koje je profesor Radlović uradio u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Koncert u Muzeju:

U petak, 25. novembra, sa početkom u 18 sati u svečanoj sali Narodnog muzeja biće održan koncert pod nazivom „Muzika je božanski šapat, koji leči našu dušu od tišine“. U programu učestvuju: Gordana Adamov Lepa Lana, Jasna Grbić, Milan Prunić Duma, Ljiljana Sivčev, Lara Petkov, Srđan Stojanović, Žarko Adamov, Vladimir Kovačević i Eva Aranjoš Francuski. 
 
KCK:
 
Nebojša Petković, autor trilogije „Poslednji grad“, predstaviće knjigu „Čuvar grada“ u velikoj sali Kulturnog centra u petak, 25. novembra. Početak promocije je u 19 sati. 
 
Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Promenlјivo raspoloženje i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije.

error: Content is protected !!