INFO GRAD KIKINDA, 22. novembar

Danas je utorak, 22. novembar

amiradio.rs

Radosne vesti :

Babice sa porođajnog odeljenja kikindske bolnice, obavestile su nas da je u toku jučerašnjeg dana u Kikindi na svet je došla jedna devojčica.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na elektirčnoj mreži danas od 8 do 10 časova bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Braće Tatić, od Kosovske do Ive Lole Ribara, i Kosovska, od Svetosavske do Uglješe Terzina, a od 10.30 do 11.30 električnu energiju neće imati: Bregalnička, neparna strana Branka Radičevića, od Hajduk Veljkove do Živice Dokića, i Hajduk Veljkova broj 27. 

JP Kikinda:

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Ulici Trg srpskih dobrovoljaca u Kikindi, danas u vremenskom periodu od 9 do 12 časova doći će do privremenog prekida u vodosnabdevanju, od ugla sa Ulicom Braće Tatića (Optika Ristić) prema Nemanjinoj, do apoteke “Stesa”. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došao je 61 potencijalni davalac, od kojih su 54 dala krv. U narednom mesecu biće održane dve redovne akcije, koje su zakazane za 5. i 22. decembar. 

Matičarska služba: 

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda sklopljen je jedan brak. 

Poljoprivredna stručna služba:

Obaveštavaju se poljoprivredna gazdinstva da je Javni poziv za podnošenje prijava za isporuku merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava otvoren do 23. novembra. Javni poziv može se pogledati na sajtovima Republičke direkcije za robne rezerve i Ministarstva poljoprivrede. Pošto javnim pozivom nije predviđena mogućnost dopune prijave, bilo bi dobro da poljprivredna gazdinstva koja ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom pre slanja prijave dođu u Poljoprivrednu stručnu službu Кikinda (Кralja Petra I 49) kako bi zajedno pregledali zahtev i potrebnu dokumentaciju i pravilno adresirali koverat. Nakon zatvaranja javnog poziva formiraće se jedinstvena rang lista na nivou cele zemlje, u skladu sa vremenom podnošenja prijava. 

U toku prijava za subvencionisanu nabavku zastitnih ramova za traktore:

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije, najkasnije do 30. novembra. Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT542 i IMT 549. 

Sovembar u Muzeju: 
 
U okviru manifestacije „Sovembar“, u sredu će u Muzeju biti organizovana kreativna radionica za decu uzrasta od 7 godina pod nazivom „Sove, nečujni letači“, u četvrtak će biti održana dramska radionica za decu od 7 do 12 godina „Sova na zimovanju“, u petak vajarska radionica za sve uzraste „Sova kao suvenir“, a u subotu istraživačka radionica za celu porodicu „Šta je sova pojela“. Termini radionica su od 13 do 16 sati, a najave grupa su obavezne na: 064 44 92 425. Kao prateći program, u klubu Muzeja, organizuje se likovna radionica za sve uzraste „Drvo je naš dom“, kao i radni list „U društvu sa sovama“ za predškolsku i školsku decu. Svi programi su besplatni. 
 
Narodno pozorište:
 
Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti predstava „Laža i paralaža“. Početak je u 20 časova. 
 
Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija imaće nepovolјan uticaj na astmatičare, nervno labilne i srčane bolesnike. Kod osetlјivih osoba meteoropatske reakcije biće izražene u jačem obliku. Savetuje se slojevito odevanje, a svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se povećana pažnja.

error: Content is protected !!