INFO GRAD KIKINDA, 22. jun

Danas je četvrtak, 22. jun

 

 

Radosne vesti:

Juče, 21. juna u Kikindi na svet je došao jedan dečak.

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će do ponedeljka, 26. juna biti na sledećim lokacijama u Novim Kozarcima: ugao ulica Krajiška i Branka Ćopića, na uglu Krajiške i Sutjeske, Krajiške i Kosovske i na uglu ulica Krajiška i Sime Šolaje. 

Isključenje struje: 

Zbog najavljenih radova na električnoj mreži, danas će od 8 do 12 časova bez struje biti korisnici u Ulici Rade Trnića, od Prvog maja do Mike Antića. U petak, 23. juna od 9 do 11 sati struju neće imati potrošači u Ulici Generala Drapšina, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve. 

Narodna bilbioteka „Jovan Popović“:

Promocija knjiga „Slučaj Vinča“ i „Muk“, autora Gorana Milašinovića, biće održana danas u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak je u 19 časova. 

Nedelja kulture u Mokrinu:

U sklopu nedelje kulture u Mokrinu, danas će u galeriji Doma kulture biti održano poetsko veče pod nazivom „Stihovi i note“. Početak je u 20 časova. 

Vidovdanski sabor u Nakovu:

Mesna zajednica Nakovo od 23. do 28. juna organizuje tradicionalni Vidovdanski sabor. U petak, 23. juna u letnjoj bašti Doma omladine, sa početkom u 20 sati biće održano veče izvornih pesama. U subotu, 24. juna u podne u nakovačkoj školi biće održana Pasuljijada, u 19.30 počinje Međunarodni festival folklora „Ajmo zaigrati, ajmo de“, a u 20 časova će biti organizovano ribolovačko takmičenje „Karp kup“ na jezeru u Nakovu. Narednog dana, 25. juna u 10 časova biće proglašeni pobednici. Na Vidovdan, 28. juna u hramu Svetog kneza Lazara biće održana svečana liturgija. Telefoni za prijavljivanje za Pasuljijadu su: 069/ 533 21 94 i 061/ 209 08 94 (Nikola Samardžija), a za ribolovačko takmičenje: 064/ 821 48 32 (Duško Jovanić) i 066/ 45 45 18 (Milan Lajić). 

Udruženje „Zdravlje na dlanu“:

Povodom obeležavanja deset godina postojanja, Udruženje „Zdravlje na dlanu“ u subotu, 24. juna na Trgu, sa početkom u 17.30 organizuje manifestaciju koja ima za cilj promociju zdravih navika i zdravog načina života. U programu će učestvovati Školica „Rastimo zajedno“, gimnastičarke, odbojkašice i odbojkaši. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 25. juna biće predstava „Koza Roza“. Početak je u 20 časova. 

Sport:

Vaterpolo klub ŽAK organizuje besplatnu letnju školicu plivanja i vaterpola, za decu uzrasta od 7 do 11 godina. Treninzi će biti organizovani na otvorenim bazenima Sportskog centra jezero, tri puta nedeljno. Obuka neplivača, usavršavanje plivačkih stilova i obuka osnova vaterpolo igre. Detaljnije informacije možete dobiti ako pozovete: 065/ 260 43 59 ili  061/ 171 87 45. 

U okviru Кikindskog leta, pod pokroviteljstvom Grada Кikinde, a u organizaciji Sportskog saveza, u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ biće održan Turnir u malom fudbalu, koji počinje 9. jula. Nagradni fond turnira je 500.000 dinara. Pozivaju se sve zainteresovane ekipe da se prijave na: 064/30 38 693.

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 35 stepeni. 

Bioprognoza: 

Tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti reumatičari i srčani bolesnici pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna.

error: Content is protected !!