INFO GRAD KIKINDA, 19. septembar

Danas je utorak, 19. septembar

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 10 do 11 sati struje neće biti u sledećim ulicama u Kikindi: Dositejeva,  od Nikole Pašića do Semlačke, i Jaše Tomića, od Dositejeva do Kralja Petra I.

Akcija davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 53 potencijalna davaoca, od kojih su 44 dala dragocenu tečnost. Među davaocima bilo je 6 dama i tri osobe koje su prvi put dale krv. Narednog meseca biće organizovane dve redovne akcije, koje su zakazane za 5. i 16. oktobar. 

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su tri bebe. Kako saznajemo, na svet su došli dva dečaka i devojčica. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčalo se sedam parova. Kako saznajemo, jedan brak sklopljen je u Novim Kozarcima, dok je sudbonosno „da“ u Kikindi reklo šest parova. 

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Sport: 

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32

Karate klub „Feniks“ upisuje nove članove utorkom i četvrtkom od 18 sati, u sportskoj sali „Partizan“. Treninge vode majstori karatea Jožef Sili, Tanja Sili Lukić, Pavle Pavlović i Aleksandra Vasić. Telefon za informacije je: 069 146 45 44

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom u poslepodnevnim satima. Maksimalna temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uticati na astmatičare, cerebrovaskularne i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe, pospanosti i razdražlјivosti. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

error: Content is protected !!