INFO GRAD KIKINDA, 18. septembar

Danas je ponedeljak, 18. septembar

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas će od 9 do 12 sati bez struje ostati parna strana Ulice Generala Drapšina, od broja 10 do broja 36.

U utorak, od 9 do 13 sati bez struje će biti korisnici u sledećim ulicama u Mokrinu: Đure Đakovića, od Markovih do Gavrila Principa, Milana Malenčića, od u Rade Trnića do Vuka Karadžića, Đure Jakšića od Toze Markovića do Svetog Save, Braće Tomić, Železnički red, Svetozara Miletića, Dositeja Obradovića od Svetog Save do Ige Dobrosavljeva, Rade Vujina, Toze Markovića, od Đure Jakšića do Braće Tomić, Prvomajska, Ige Dobrosavljeva, Braće Despotov, od Braće Tomić do Đure Jakšića, Vuka Karadžića, od Živka Kodranova do Đure Jakšića, Rade Trnića, od Živka Kodranova do Milana Malenčića, Vase Stajića, od Dositeja Obradovića do Milana Malenčića, Anđe Ranković, Svetog Save, od Dositeja Obradovića do Đure Jakšića, Žarka Zrenjanina, Miroslava Antića, J. J. Zmaja, od Dositeja Obradovića do Markovih, Ivana Milutinovića, od Dositeja Obradovića do Svetozara Miletića, Uroša Kuzmanova, od Svetozara Miletića do Đure Đakovića, Zlatne grede, od Dositeja Obradovića do Svetozara Markovića, Sonje Marinković, Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Beogradska. Takođe sutra, od 10 do 11 sati struje neće biti u sledećim ulicama u Kikindi: Dositejeva,  od Nikole Pašića do Semlačke, i Jaše Tomića, od Dositejeva do Kralja Petra I.

Akcija davanja krvi:

Danas će u prostorijama Crvenog krsta, od 8.30 do 13 sati biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Radosne vesti:

U toku proteklog vikenda u kikidnskom porodilištu rođeno je pet beba. Kako saznajemo, na svet su došli dve devojčice i tri dečaka. 

Dani ludaje:

U Kikindi su od četvrtka do nedelje održani 38. Dani ludaje. I ove godine oboren je rekord u kategoriji najteže bundeve, koji sada iznosi 865,5 kilograma. Novi-stari rekorder je Tibor Kokai iz Mađarske. Prema nezvaničnim podacima, manifestaciju je posetilo oko 50 000 hiljada ljudi. 

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Sport: 

OFK Kikinda je zabeležio još jedan poraz u Srpskoj ligi Vojvodina, izgubivši u 6. kolu u Rumi od „Slovena“. ŽAK je u Žitištu izgubio od „Begeje“ iz Žitišta, Crvena zvezda je u Ruskom Selu izgubila do „Mladosti“ iz Omoljice rezultatom 4:0, a lokalni derbi u Kozarcima „Sloboda“ i velikoselska „Kozara“ igraće u sredu u 16 sati. 

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32

Karate klub „Feniks“ upisuje nove članove utorkom i četvrtkom od 18 sati, u sportskoj sali „Partizan“. Treninge vode majstori karatea Jožef Sili, Tanja Sili Lukić, Pavle Pavlović i Aleksandra Vasić. Telefon za informacije je: 069 146 45 44

Vreme:

Delimično oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike i dalјe relativno povolјno utiču na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i mentalnim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima i zglobovima. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!