INFO GRAD KIKINDA, 15. mart

Danas je sreda, 15. mart

 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 12 do 12.30 časova, struju neće imati sledeće ulice u Kikindi: Ivana Milutinovića, od Cara Dušana do Pere Segedinca, Milana Petrovića, Pere Segedinca, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov, i Braće Arsenov, od Braće Bogaroški do Pere Segedinca, a od 13 do 14 časova, struju neće imati Jugovićevo sokače i Teremijski drum.  

HRV dijagnostika u Kikindi:

HRV dijagnostika, koja omogućava neinvazivnu metodu analize autonomnog nervnog sistema, dostupna je Kikinđanima svake subote od 9 do 14 časova, u specijalističkoj internističkoj ordinaciji „Blažić Diabet COR“, u Svetosaskoj ulici broj 43. Analiza je namenjena zdravim ljudima, koji osećaju hronični umor, slabost ili malaksalost, osobama koje boluju od hroničnih bolesti, kao i kod sportista, radi utvrđivanja forme, utreniranosti, oporavka i pravljenja plana treninga. Preglede obavlja dr Goran Abraham, a zakazivanje je radnim danima od 16 do 20 sati, na brojeve: 0230/437-734, 060/39 42 999 i 064/39 42 999. 

Narodni muzej:

U sklopu pratećeg programa izložbe „Budišini – priča o porodici kroz nekoliko portreta“, radionice u okviru kojih će učenici moći da se upoznaju sa porodičnim stablom i značajem porodice u formiranju identiteta, za osnovce će biti organizovane 21. i 28. marta od 11 do 15 časova, a za srednjoškolce u istom terminu sredom, odnosno danas, 22. i 29. marta. Edukativna šetnja za odraslu publiku, koja će imati priliku da vidi nekadašnje kuće porodice Budišin, biće organizovana 16. i 30. marta, sa početkom u 17 sati.

VŠSSOV:

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi danas, organizuje „Dan otvorenih vrata“. Svi zainteresovani će, u periodu od 12 do 15 časova, moći bolje da se upoznaju sa ovom obrazovnom ustanovom i dobiju sve informacije. 

Promocija interaktivnih knjiga za decu iz edicije „Knjige sa kojima se raste“, autorke dr Dragane Malešević, koje sadrže QR kodove i matricu za samokontrolu, biće održana danas, sa početkom u 18 sati u biblioteci Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

Narodna biblioteka:

Povodom 200 godina od rođenja Petefi Šandora, u četvrtak, 16. marta u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće otvorena izložba pod nazivom „Sloboda i ljubav“. Početak otvaranja je u 18 sati. 

Sport:

U 19. kolu Arkus lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras u hali „Jezero“ dočekuju pančevački „Dinamo“. Početak utakmice je u 18 časova. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom i osetnim padom temeprature. U Kikindi maksimalno 11 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se naročto savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

error: Content is protected !!